Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vb
vb
10.01.2016 08:07:57
Deli članek:

Kraljem le točka, Kopitar navdušil z lepo akcijo (video)

Reuters

Hokejisti Los Angelesa so v Ligi NHL po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti St. Louisu z 2:1. Anže Kopitar je zadel za vodstvo 1:0.

Šele na polovici tekme, v 30. minuti, so gledalci v Staples Centru videli prvi zadetek. Po podaji Milana Lucica je z vrhunsko akcijo navdušil Anže Kopitar, kar je njegov enajsti gol sezone oziroma 31. točka (11 golov, 20 podaj). Gostje so izenačili v 53. minuti, zadel je branilec Alex Pietrangelo. Izid se do konca rednega dela ni spremenil, odločitve pa ni bilo niti v podaljšku, zato so sledili kazenski streli. Pri Los Angelesu je bil (v tretji seriji) uspešen le Marian Gaborik, dvoboj pa je v sedmi seriji odločil Troy Brouwer. Da je St. Louis prekinil niz petih porazov, gredo zasluge tudi vratarju Brianu Elliottu, ki je ubranil 26 strelov do konca podaljška in še šest pri kazenskih strelih.

Sobotna hokejska matineja je postregla z dramatično tekmo med New York Rangers in Washington Capitals. Gostje iz ameriške prestolnice so povedli z 2:0, nato so Newyorčani v zadnji tretjini povedli s 3:2, zatem pa je  Nicklas Backstrom šest sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek. V 62. minuti je bil vratar Braden Holtby že premagan, a je gostujoči branilec Nate Schmidt je blokiral strel Dereka Stepana in preprečil poraz, v protinapad pa je nezaustavljivo krenil kapetan Aleksander Ovečkin, ki je v značilnem slogu poskrbel za zmago Washingtona. Za "Aleksandra Velikega" je bil to 499. gol v NHL.

Ljubljana, 10. januarja - Izidi severnoameriške hokejske lige NHL.

* Izidi:
New York Rangers - Washington Capitals      3:4 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - New York Islanders    4:0
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins    1:3
Ottawa Senators - Boston Bruins             2:1 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 3:4 (podaljšek)
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs       7:0
Dallas Stars - Minnesota Wild               1:2
Arizona Coyotes - Nashville Predators       4:0
Vancouver Canucks - Tampa Bay Lightning     2:3 (podaljšek)
Los Angeles Kings - St. Louis Blues         1:2 (kazenski streli)