podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
0 06.12.2015 08:25:40

Kralji tretjič zapored

Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo še tretjič zmagalo, potem ko je s 5:3 premagalo Pittsburgh Penguins.

Po lepih zmagah doma proti Chicagu in Vancouvru so kralji v Staples Centru pričakali še zvezdnike iz Pittsburgha. Darryl Sutter na tokratni tekmi ni mogel računati na Trevorja Lewisa, ki se je poškodoval prav na zadnji tekmi.

Ekipi sta tekmo začeli disciplinirano, predvsem domači so bili v svoji obrambni tretjini zelo zbrani, saj pingvinom niso dopuščali veliko prostora za strel proti vratom Jonathana Quicka. V prvi tretjini golov ni bilo, zato pa je druga postregla s pravo goliado. Kralji so za 3:0 zadeli v vsega desetih minutah drugega dela, Muzzin je najprej podal do Doughtyja, ta je z bombo zadel za 1:0. Za drugi gol je v polprotinapad potegnil Marian Gaborik, ki je podal nazaj do Ehrhoffa, ta pa je z natančno odmerjenim strelom v desni zgornji kot dosegel prvi gol v dresu kraljev in to ravno proti nekdanjim soigralcem iz Kanade.

Nalet domačih se je stopnjeval, minuto kasneje je po novem blokiranem strelu domačih v protinapad zdrvel Lučič, ki je povišal že na 3:0. Manj kot minuto kasneje pa so zadeli tudi gostje, ko je bil uspešen Chris Kunitz. Hitro je sledil nov odgovor domačih, razpoloženi Muzzin je zadel v desni zgornji kot gostujočih vrat za 4:1, izid pa je nato znižal Finec Olli Maatta.

V zadnji tretjini sta padla še dva gola, Sidney Crosby je hitro znižal, a je Lučič 75 sekund pred koncem tekme le potrdil zmago domačih. "Mislim, da smo danes gostom vseeno preveč popustili, da so se razigrali. A dokler zmagujemo, je to to, kar moramo storiti. Vsi v obrambi so danes naredili svoje, tudi napad je deloval dobro," je po tekmi dejal Muzzin, ki je v statistiko poleg gola vnesel še dve podaji.



Kralji po današnji matineji pravega počitka ne bodo imeli. Naslednja tekma jih čaka že čez nekaj ur, natančneje danes ob 4. uri ponoči po slovenskem času, ko se bodo drugič letos pomerili s podprvaki s Floride, z ekipo Tampa Bay Lightning. Prvo tekmo na Floridi so domači dobili po kazenskih strelih z 2:1.

TRIJE PODALJŠKI
V ostalih tekmah so Winnipeg Jets po podaljšku premagali Washington Capitals z 2:1, Ottawa Senators New York Islanders s 3:2, Detroit Red Wings pa Nashville Predators s 5:4. Ostale tekme so se končale po rednem delu. Carolina Hurricanes so s 3:2 premagali Montreal Canadiens, Philadelphia Flyers so z 1:4 izgubili proti Columbus Blue Jackets, z enakim izidom so St. Louis Blues klonili proti Toronto Maple Leafs, Vancouver Canucks pa proti Boston Bruins s kar 0:4. Minnesota Wild so s 3:0 premagali Colorado Avalanche, San Jose Sharks pa so proti Tampa Bay Lightning izgubili s 3:4.

* Izidi:
Winnipeg Jets - Washington Capitals         2:1 (podaljšek)
Ottawa Senators - New York Islanders        3:2 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens    3:2
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 1:4
Vancouver Canucks - Boston Bruins           0:4
Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins     5:3
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)
Detroit Red Wings - Nashville Predators     5:4 (podaljšek)
St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs       1:4
Minnesota Wild - Colorado Avalanche         3:0
San Jose Sharks - Tampa Bay Lightning       3:4

Članki iz rubrike