Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
04.09.2024 16:32:11
Deli članek:

Olimpija klonila v Gradcu, Marcel Rodman vesel zapustil Podmežaklo

vszi

Pretekli konec tedna sta naši najboljši hokejski moštvi odigrali novi pripravljalni tekmi.

Olimpijo Ljubljano je čakal tretji testni preizkus, prvi v gosteh. Zmaji so se kar z vlakom odpravili v Gradec, kjer so se pomerili z enim od nasprotnikov lige ICEHL, s praktično popolnoma prenovljeno zasedbo črnih panterjev in izgubili s 3:5. Omeniti je treba, da so zeleno-beli pogrešali kar 11 standardnih igralcev, deveterico, ki se je dokazovala v reprezentančni opravi ter par, ki je poškodovan (Rok Kapel in Miha Zajc).

Olimpija 2024/25

Vratarji: Lukaš Horak (Češ), Luka Kolin, Lan Kavčič

Branilci: Arvin Atwal (Kan), Rožle Bohinc, Aljoša Crnović, Jan Ćosić, Wyatt Ege (ZDA), Blaž Gregorc, Tian Hebar, Bine Mašič, Žiga Pavlin

Napadalci: Miha Beričič, Maris Bičevskis (Lat), Rok Kapel, Kale Kerbashian (Kan), Lovro Kumanović, Alexandre Lavoie (Kan), Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič, Luka Vodlan, Miha Zajc
Glavni trener: Antti Karhula

Pomočnik trenerja: Andrej Tavželj

Trener vratarjev: Miro Seppänen

Gole za Olimpijo so v Gradcu, kjer so pogrešali šesterico, tudi našega napadalca Roka Tičarja, dosegli Žiga Pance (za vodstvo z 1:0 v 18. minuti), Kale Kerbashian (za vodstvo z 2:0 v 29. minuti) in Arvin Atwal (za vodstvo s 3:2 v 38. minuti). Pri črnih panterjih sta se s po dvema goloma najbolj izkazala lanski ljubljenec ljubljanskega občinstva Trevor Gooch in Marcus Vela, ki sta bila tako glavna akterja zmage domače zasedbe.

Jesenice 2024/25

Vratarja: Žan Us, Bor Glavič

Branilci: Maj Turšič Sečkar, Ožbe Šlibar, Žiga Urukalo, Tim Dolinar, Dejan Adrović, Nejc Brus, Anže Prostor, Maks Selan

Napadalci: Žan Špari Leben, Tjaš Lesničar, Aljaž Hrobat Plemelj, Erik Svetina, Jaša Jenko, Santeri Sillanpää (Fin), Jakob Pečnik, Olli Valtola (Fin), Gregor Koblar, Jaka Šturm, David Baloh, Luc Slivnik, Tadej Čimžar

Glavni trener: Niko Eronen

Pomočnik trenerja: Aleksander Petrov

Dva večera kasneje je nov preizkus moči čakal tudi Sij Acroni Jesenice, ki so se pomerile s tekmecem iz lige AHL, Zell am Seejem. Tokrat je bil ta dvoboj še malo bolj poseben, saj bo to avstrijsko moštvo to sezono vodil otrok Podmežakle, Marcel Rodman.

vszi

Ta je dobre volje zapustil Jesenice, s svojimi varovanci je četo Nika Eronena ugnal z 2:5. Med strelce sta se pri železarjih vpisala Žan Špari Leben, ki je zadel za vodstvo z 1:0, ter Nejc Brus, ki je zadel za prednost z 2:1.

Jesenice so igrale v postavi: vratarja Glavič in Ulčar, prva peterka: Šlibar-Dolinar, Slivnik-Lesničar-Jenko, druga peterka: Urukalo-Brus, Sillanpää-Valtola-Šturm, tretja peterka: Prostor-Selan, Svetina-Čimžar-Koblar in četrta peterka: Adrović-Turšič Sečkar, Dobravec-Špari Leben-Pečnik.

Obe najboljši slovenski moštvi že ta vikend čakata novi preizkušnji. Olimpija Ljubljana bo tega preživela na turnirju v Meranu, kjer bodo zmaji palice prekrižali z Augsburgom, ki igra v najboljši nemški ligi DEL, ter Landshutom, ki igra v drugi nemški ligi.

Jeseničani bodo v nedeljo potovali v Beljak, kjer jih ob 17. uri čaka spopad z VSV-jem.

Pripravljalne tekme Olimpije
16. avgust, Tivoli: Olimpija – KAC Celovec 2:1
17. avgust, Tivoli: Olimpija – Gyergyoi 6:4
30. avgust, Gradec: Graz – Olimpija 5:3
6. september, Augsburg: Augsburg – Olimpija (20.00)
7. september, Landshut: Landshut – Olimpija (16.00)
13. september, Tivoli: Olimpija – Asiago (19.15)

Pripravljalne tekme Jesenic
16. avgust, Podmežakla: Jesenice – Gyergyoi 2:5
26. avgust, Celje: Celje – Jesenice 4:3
1. september, Podmežakla: Jesenice – Zell am See 2:5
8. september, Beljak: VSV – Jesenice (17.00)
12. september, Podmežakla: Jesenice – Asiago (19.00)
14. september, Kitzbühel: Kitzbühel – Jesenice (19.00)