Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
03.09.2024 16:38:56
Deli članek:

Največ, kar imamo je Ljubljana, pa še Veronika je v formi

Profimedia

Ženski turnir Zavarovalnica Sava Ljubljana z nagradnim skladom v višini 125.000 dolarjev bo letos od 9. do 15. septembra v čudovitem okolju Parka Tivoli v Ljubljani.

Glede na trenutne prijave (ranking 12. avgust) bo prva nosilka Francozinja Chloe Paquet, ki je trenutno na 97. mestu lestvice WTA. Od Slovenk je po uvrstitvi na lestvici WTA na glavni turnir že uvrščena Veronika Erjavec (207. WTA). Med igralkami, ki bodo igrale v Ljubljani je tudi dekle slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka Srbkinja Olga Danilovič (110. WTA), pa tudi Španka Nuria Parrizas Diaz (100. WTA), v Ljubljano pa bo prišla tudi veteranka, nekdaj 19. igralka na svetu, Američanka Varvara Lepchenko, ki je v kvalifikacijah OP ZDA premagala Tamaro Zidanšek. Slednja se je odločila, da letos ne bo nastopila na domačem turnirju, kjer ne bo tudi Kaje Juvan, ki si je vzela tekmovalni premor. Bodo pa s povabilom organizatorja priložnost dobile nekatere druge slovenske igralke – Živa Falkner, Pia Lovrič in mladinki Ela Nala Milić ter Alja Senica. Falknerjeva in Lovričeva bosta združili moči tudi v dvojicah, Erjavčeva pa si je za partnerko na ljubljanskem turnirju izbrala Grkinjo Eleni Hristofi.

»Letos se bo vse dogajalo v Tivoliju. Izkoristili bomo vse, kar nam ponuja to športno okolje. Želimo si, da bodo igralke uživale v Ljubljani, da bodo imele na voljo vse kar potrebujejo. Vsi potrebni objekti so zelo blizu, tako da bo res poskrbljeno za vsako malenkost. Žal ne bosta nastopili naši najboljši, Zidanškova ima drugačen program, Juvanova pa še ne igra. Turnir smo pred tremi leti v Portorožu obudili prav zaradi slovenskih igralk in slovenskih ljubiteljev tenisa,« je povedala Tea Starc, direktorica turnirja. Ogled vseh tekem od ponedeljka do vključno petka je brezplačen, že pa si lahko priskrbite vstopnice za sobotni polfinalni tekmi in nedeljski finale. Vstopnice so na voljo na bencinskih servisih Petrol, vseh Eventimovih prodajnih mestih, spletni strani Eventim ter na Info točki v času dogodka. Ogled tekem za otroke do 15. leta starosti je brezplačen.

Veronika vrhunsko
Veronika Erjavec pa se ta teden na Ljubljano pripravlja na turnirju WTA 125 v švicarskem Montreuxu (po požaru leta 1971 v mestnem kazinoju je slovita rock skupina Deep Purple posnela ikonični komad Smoke on the Water) ob Ženevskem jezeru. Erjavčeva je v prvem krogu premagala osmo nosilko Nemko Ello Seidel (WTA 133) s 6:1, 6:3, v drugem krogu pa se bo pomerila z nekdanjo mladinsko zmagovalko grand slama v Avstraliji, Hrvatico Petro Marcinko, ki bo tudi igrala v Ljubljani.

Ela Nala Milić ta teden igra na turnirju W15 v italijanskem mestu Fiano Romano, Noka Jurič (WTA 1263) na turnirju W15 v srbski Kuršumljiski Banji in je v prvem krogu premagala Nemko Anno Petkovic (WTA 1083), Dalila Jakupović pa na turnirju W75 na Dunaju. (jz)