© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
11.07.2024 10:28:25
Deli članek:

Mark Čepon drsalke obesil na klin in se preselil na klop Celja

Luka Vovk

Celjani imajo novega pomočnika trenerja.

Po tem, ko je ekipo junija zapustil lanski pomočnik trenerja Aleksander Petrov, ki se je vrnil na Jesenice, je glavni trener članske ekipe Gal Koren takoj začel iskati svojo novo desno roko. To je našel v Marku Čeponu, ki se je zaradi številnih poškodb kolena in rame odločil, da drsalke obesi na klin.

Celje 2024/25
Vratarja: Jakob Brandner (Avt), Jaka Gajšek
Branilci: Nik Grahut, Nik Širovnik, Miha Logar, Jakob Bernard, Bruno Kuret
Napadalci: Jure Sotlar, Mikus Mintautiškis (Lat), Ahmet Jakupović, Maks Bukovec, Danil Carkovskji (Ukr), Mark Sojer, Gal Sodja Zalokar, Nik Sečen, Bogdan Panasenko (Ukr)
Glavni trener: Gal Koren
Pomočnik trenerja: Mark Čepon

Zdaj že nekdanji 26-letni branilec, ki je prve korake na ledu naredil v Tivoliju, bo tako ostal med rumeno-modrimi, le da ga zdaj čakajo drugačne naloge.

"Od igralske kariere se poslavljam, s tem pa se mi odpira nova priložnost v vlogi pomočnika trenerja. Mislim, da se bom v novi vlogi hitro znašel, pri tem pa mi bo seveda pomagal tudi Gal Koren. Želim si malo boljši začetek kot preteklo sezono, ampak menim, da ne bo težav glede na to, kako smo lansko sezono zaključili," je ob začetku nove življenjske poti povedal mlajši brat našega reprezentanta Kristjana Čepona.

Mark je kariero med drugim končal tudi z dvema naslovoma prvaka lige AHL in s tremi naslovi slovenskega državnega prvaka, vse pa je osvojil v dresu Olimpije. Ob matičnem klubu je sicer igral še za mlade kategorije Salzburga, Medveščak in naposled Celje, kot član reprezentance do 18 in 20 let je nastopil na štirih svetovnih prvenstvih ter zbral še 12 nastopov za člansko reprezentanco.