© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.07.2024 20:29:04
Deli članek:

Musetti zadnji polfinalist Wimbledona

Profimedia

Italijan Lorenzo Musetti je zadnji polfinalist teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V zadnjem četrtfinalu je po petih nizih premagal Američana Taylorja Fritza. Že pred tem je napredoval srbski zvezdnik Novak Đoković, ki se je v polfinale uvrstil brez boja, Avstralec Alex de Minaur je dvoboj predal zaradi poškodbe.

Musetti, 25. nosilec, je z uvrstitvijo v polfinale dosegel največji uspeh doslej na turnirjih velike četverice. A pot ni bila lahka, s 13. nosilcem iz ZDA je opravil šele po petih nizih s 3:6, 7:6 (5), 6:2, 3:6, 6:1.

Đoković, ki pri 37 letih lovi osmi naslov v Wimbledonu, s čimer bi se izenačil z rekordom Švicarja Rogerja Federerja, in rekordni 25. naslov na turnirjih za grand slam, se bo v petek v polfinalu meril z današnjim zmagovalcem četrtfinala Musettijem.

Prvi polfinalni par sestavljata tretji nosilec Španec Carlos Alcaraz in petopostavljeni Rus Danil Medvedjev.

V ženski konkurenci sta danes napredovali Kazahstanka Jelena Ribakina in Čehinja Barbora Krejčikova. V današnjih četrtfinalnih dvobojih je Ribakina premagala Ukrajinko Elino Svitolino, Čehinja je bila boljša od Latvijke Jelene Ostapenko.

Prvi polfinalni par je tako Ribakina - Krejčikova, za drugo vozovnico v finale pa se bosta borili Hrvatica Donna Vekić in sedmopostavljena Italijanka Jasmine Paolini.