© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.07.2024 15:35:45
Deli članek:

Đoković brez boja v polfinale Wimbledona

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je brez boja uvrstil v polfinale turnirja za grand slam v Wimbledonu. Drugi nosilec bi ob 16. uri moral igrati proti devetopostavljenemu Avstralcu Alexu de Minauru, a je slednji predčasno predal dvoboj zaradi poškodbe.

"Tega si seveda nisem želel. Uničen sem, vendar se moram umakniti zaradi poškodbe kolka," je sporočil de Minaur, ki se je poškodoval v zaključku dvoboja osmine finala proti Francozu Arthurju Filsu.

"Vse bo v redu," je takrat zagotovil, a njegov obraz in drža na stolu tik pred odhodom z igrišča nista potrjevala njegovih besed.

Đoković, ki pri 37 letih lovi osmi naslov v Wimbledonu, s čimer bi se izenačil z rekordom Švicarja Rogerja Federerja, in rekordni 25. naslov na turnirjih za grand slam, se bo v petek v polfinalu meril z boljšim iz dvoboja med Američanom Taylorjem Fritzem (13. nosilec) in Italijanom Lorenzom Musettijem (25.). Slednja bosta četrtfinalni boj začela ob 15.30.

Prvi polfinalni par sestavljata Carlos Alcaraz (Špa/3) in Danil Medvedjev (Rus/5) .

V Wimbledonu bosta danes tudi dva četrtfinalna dvoboja v ženski konkurenci, to sta Jelena Ostapenko (Lat/13) - Barbora Krejčíkova (Češ/31) in Jelena Ribakina (Kaz/4) - Elina Svitolina (Ukr/21).

V polfinalu sta že Hrvatica Donna Vekić in sedmopostavljena Italijanka Jasmine Paolini.