piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Maja Založnik Revija Stop

Znani obrazi v boju s komarji in njihovimi piki

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

STA
STA
0 09.07.2024 20:43:37

Čeh na Madžarskem moral priznati premoč le velikemu tekmecu

Profimedia
Evropski prvak in svetovni podprvak Kristjan Čeh je na mitingu zlate serije Svetovne atletike v Szekesfehervarju na Madžarskem v metu diska zasedel drugo mesto, vrgel je 67,99 m.

S 70,20 metra je zmagal svetovni rekorder Mykolas Alekna iz Litve, ki mu je Čeh prejšnji mesec v Rimu iztrgal evropski naslov.

Tretji je bil Litovec Andrius Gudžius s 66,57 m, kar je najboljši izid sezone nekdanjega evropskega (2018) in svetovnega prvaka (2017). Aktualni olimpijski in svetovni prvak Daniel Stahl iz Švedske je bil šele šesti s 63,36 m.

"Imel sem soliden nastop, za mano je lepa serija, ki pa ni bila stabilna. Tehnično namreč še nisem stoodstoten, a je bil kljub temu to zame kar dober nastop. V tehniki imam kar nekaj malenkosti, ki jih bom moral odpraviti, vsakič nekaj do OI. Desna noga mora biti postavljena malo bolj naravnost v krogu za izmet, imam pa jo preveč pokrčeno in to napako, ki je največja, delam že vso sezono," je za STA povedal Čeh.Zadnji nastop pred olimpijskimi igrami v Parizu je načrtoval 20. julija v Nemčiji. "O tem še razmišljam, mogoče bom tekmo celo odpovedal. Odločil se bom po posvetu s trenerjem v naslednjih dnevih. S tem bom pridobil več časa za trening. Druge tekme pa ne bom iskal," je pojasnil Čeh.

"Stahl v sezoni ni stabilen. Če zadane disk, ta leti tudi 70 m in več, drugače pa lahko konča na 64, 65 metrih, ali pa doseže še manj, kot je danes. Gudžius pa je vse boljši, kaže se, da se OI v Parizu bližajo in tam bo zelo močna konkurenca. To je danes dokazal tudi Alekna," je o tekmecih dodal Čeh.

Memorial Istvana Gyulaia je začel s 64,80 in 64,12 m, med tretjo in peto serijo brez izida je v četrti njegov disk pristal pri 64,80 m. Slovenski rekorder je nato končal s 67,99 in 65,81 m. Alekna je največjo daljavo tekme zmogel v zadnji seriji, v peti je imel še 68,28 m.

Članki iz rubrike