© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
02.07.2024 13:28:39
Deli članek:

Olimpija Ljubljana v ligi ICEHL od 20. septembra: domači start z orli

Martin Metelko

Točno 82 dni pred začetkom nove sezone v razširjenem avstrijskem tekmovanju je vodstvo lige ICEHL razkrilo urnik rednega dela tekmovanja.

Liga ICEHL bo svoja vrata letos odprla v petek, 20. septembra, zadnji krog rednega dela pa je na sporedu 21. februarja 2025.

Olimpija 2024/25
Vratarja: Lukaš Horak (Češ), Luka Kolin
Branilci: Arvin Atwal (Kan), Rožle Bohinc, Aljoša Crnović, Jan Ćosić, Wyatt Ege (ZDA), Blaž Gregorc, Tian Hebar, Bine Mašič, Žiga Pavlin
Napadalci: Miha Beričič, Maris Bičevskis (Lat), Rok Kapel, Kale Kerbashian (Kan), Lovro Kumanović, Alexandre Lavoie (Kan), Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič, Luka Vodlan, Miha Zajc
Glavni trener: Antti Karhula
Pomočnik trenerja: Andrej Tavželj

Edini slovenski predstavnik Olimpija Ljubljana bo v sezono krenila na domači ledeni ploskvi, prvi tekmec pa bo rival iz Beljaka. Dva dni kasneje se bodo zmaji odpravili v Celovec.

Tekmovalni sistem ostaja enak kot v pretekli sezoni – 13 ekip bo v rednem delu odigralo 48 tekem, najboljših šest se bo v končnico uvrstilo neposredno, ekipe med sedmim in 10. mestom čakajo kvalifikacije za »playoff«, za najslabše tri ekipe pa se bo 21. februarja sezona že končala.

Ljubljanski klub sicer v novo sezono vstopa z večjimi ambicijami, atraktivnimi okrepitvami in zavezo, da občinstvu s spremljevalnim programom na tekmah ponudi več kot le športni dogodek.

Pripravljalne tekme Olimpije
16. avgust, Tivoli: Olimpija – KAC Celovec (19.15)
17. avgust, Tivoli: Olimpija – Gyergyoi (19.15)
30. avgust, Gradec: Graz – Olimpija (19.15)
6. september, Augsburg: Augsburg – Olimpija (20.00)
7. september, Landshut: Landshut – Olimpija (16.00)
13. september, Tivoli: Olimpija – Asiago (19.15)

"Z navdušenjem pričakujemo začetek nove sezone. Zavzeto se pripravljamo, da bomo že prvo tekmo pokazali pravi karakter in razveselili naše občinstvo. Za prvo domačo tekmo smo si želeli atraktivnega tekmeca, kar VSV iz Beljaka nedvomno je. Tako kot nas, tudi njih krasi bogata zgodovina in strastni navijači. Tekma bo imela bogat spremljevalni program. Vabim navijače, da v Hali Tivoli že na prvi tekmi ustvarimo nepozabno vzdušje," je dejal direktor kluba Anže Ulčar.