Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

andre drege Ekipa24.si

Slovenski kolesar razkril, kaj se je zgodilo ob ...

mms-2024 Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

Tadej Pogačar Urška Žigart 24 Ekipa24.si

Urška Žigart ostala brez Pariza! Naša prvakinja...

bk
bk
0 05.06.2024 13:18:57

Celje obdržalo kapetana, najboljšega strelca in dva stebra

Martin Metelko
Tudi celjski hokejski klub se pripravlja na novo sezono, v kateri bo drugo leto zapored igral v alpski ligi.

V preteklem tednu je Celje predstavilo prve igralce za naslednjo sezono.

Tako bo rumeno-modri dres še naprej nosil kapetan Jure Sotlar, ki je sicer pred tremi leti podpisal triletno pogodbo in 30-letni Ljubljančan bo ta dogovor spoštoval ter ostal v knežjem mestu. V dresu Celja je Sotlar doslej odigral 76 tekem in na teh zbral 134 točk (48 + 86).


V Celju se bo še eno sezono dokazoval tudi Mikus Mintautiškis, sicer prvi strelec kluba pretekle sezone. Za 23-letnega Latvijca iz Rige bo to že tretja sezona pri Celjanih, v ravno končani pa je pokazal veliko več kot pa v njegovi prvi. Tako je na 38 tekmah lige AHL dosegel kar 49 točk (24+ 25), v državnem prvenstvu pa je na 11 obračunih dodal še 13 točk (6 + 7). Mintautiškis je to pomlad prvič v karieri dobil tudi vpoklic v člansko reprezentanco in odigral dve prijateljski tekmi.

Nazadnje so Celjani dodali še dva stebra v obrambi. Največjega – vratarja – predstavlja Jakob Brandner, 23-letni Avstrijec, ki je bil v pretekli sezoni eden boljših posameznikov grofov; čuvaj mreže iz Gradca bo zanje igral tretje zaporedno leto.

Celje 2024/25
Vratar: Jakob Brandner (Avt)
Branilec: Nik Grahut
Napadalca: Jure Sotlar, Mikus Mintautiškis (Lat)
Glavni trener: Gal Koren

V klubu pa ostaja tudi njen produkt, branilec Nik Grahut. Otrok celjske hokejske šole, ki se lahko pohvali tudi z naslovom prvaka lige AHL, do katerega je prišel v dresu Olimpije, bo spet pomemben del čete Gala Korena, pa ne samo na ledu, temveč tudi v slačilnici, kjer 26-letni branilec opravlja vlogo pomočnika kapetana. 

Celje je že začelo tudi s prodajo sezonskih vstopnic. Do 30. junija je klub pripravil akcijo, v kateri za 100 evrov prejmete dve sezonski karti, nakup je možen prek klubske spletne stran. Sezonska vstopnica velja za vse tekme rednega dela lige AHL, državnega prvenstva ter vse tekme končnice.

Značke: celje, hokej

Članki iz rubrike