franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

hu
hu
0 06.01.2023 14:10:51

Več kot le tekma! Velika gesta Olimpije, tokrat pomaga družini, ki je izgubila vse! Tu so podrobnosti ...

Luka Vovk
Hokejisti Slovenskih železnic Olimpije bodo nocoj prvič v tem koledarskem letu zaigrali v Tivoliju. V tega se vračajo, potem ko so na prvih tekmah novega leta osvojili štiri točke ter sebe in svoje navijače po izredno klavrnem decembru končno malo bolj opogumili.

V ljubljanskem hokejskem hramu se bodo nocoj v ligi ICEHL pomerili s Vorarlbergom, edino ekipo, ki jo na lestvici razširjenega avstrijskega tekmovanja najdemo za zmaji. Jasno je, da je v lovu za končnico zmaga za Ljubljančane nujna, v nedeljo pa se bodo morali varovanci Mitje Šivica na domači ledeni ploskvi dokazati še proti Vienni.

PODATKI ZA NAKAZILO SREDSTEV DRUŽINI
RKS – OZ Radovljica, Gorenjska c. 25, Radovljica
TRR: 07000 0000 487321
sklic: 00 29030
namen nakazila: Požar Nomenj – Barbara

Vorarlberg, kjer se dokazuje tudi slovenski reprezentant Luka Maver, je do zdaj na 32 tekmah utrpel 24 porazov, a v našo prestolnico prihaja na krilih osme zmage v sezoni. V torek so Pionirji namreč strli odpor Val Pusterie (2:1). To je dober pokazatelj, da tekmeca, ki so ga sicer letos premagali dvakrat, ne bodo smeli vzeti z levo roko.

»Igramo v zelo izenačeni ligi. Pred kratkim je na primer Val Pusteria nadigrala KAC, a izgubila po podaljšku, na drugi strani je nazadnje ravno Vorarlberg premagal Val Pusterio. Zaradi tega se moramo zavedati, da nas nocoj čaka zelo zahtevna in težka naloga, naši nasprotniki se prav tako še vedno borijo za uvrstitev med najboljšo deseterico. V Ljubljano prihajajo po zmago in na to moramo biti pripravljeni. Čeprav se nam ni vse izšlo, smo na zadnjih štirih tekmah dobro delali,« je previdno optimističen glavni na klopi SŽ Olimpije Šivic.

Na pomoč mamici z dvema otrokoma
V januarju, ko moštvo s Celovške 25 čaka vsaj šest domačih tekem (pet v ligi ICEHL in vsaj ena v finalu državnega prvenstva), bo to poskušalo po najboljših močeh pomagati družini z območja Bohinja in pri tem se jim lahko seveda pridružijo tudi vsi navijači. SŽ Olimpija se je odzvala na še eno prošnjo za pomoč in se odločila, da bo deset odstotkov izkupička od prodaje vstopnic v januarju namenila mami samohranilki, ki ji je tik pred božičem pogorelo domovanje. Z dvema šoloobveznima otrokoma so zaradi požara ostali brez strehe nad glavo in večine stvari. Trenutno je družinica našla zatočišče pri sokrajanih, saj njen dom potrebuje popolno prenovo, stroškov pa sami ne zmorejo nositi. V hiši je treba zamenjati ostrešje – pogorelo je mansardno stanovanje – in se lotiti čim hitrejše sanacije, da se škoda ne bi še povečala. Na Rdečem križu – Območnem združenju Radovljica so za družino odprli tudi račun za zbiranje sredstev, pomagate pa ji lahko tudi z nakupom vstopnice za domače tekme zeleno-belih.

V preteklosti je SŽ Olimpija že pomagala otrokom z redkimi boleznimi (Fundacija Viljem Julijan), jeseni, zanimivo, so prav na tekmi z Vorarlbergom v sodelovanju z medijskim pokroviteljem Media24, našim in vašim športnim dnevnikom ter Radiem Aktual pomagali fantku Urbanu, da bi čim prej prišel do nadomestne genske terapije.

Članki iz rubrike