stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 28.12.2022 09:45:18

To pa ni kar tako! Los Angeles Kings do odmevne zmage v ligi NHL, padli so ...

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL vpisali odmevno zmago. Na domačem ledu so s 4:2 premagali tihomorskega tekmeca, najboljšo ekipo pacifiške skupine in zahodne konference Vegas Golden Knights. Z zmago so utrdili položaj na drugem mestu pacifiške skupine. Kralji so zbrali 46 točk in imajo tri točke manj od vodilnega Vegasa.

Slovenski as Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce Los Angelesa. Na ledu je preživel skoraj 24 minut, v tem času pa je proti vratom tekmeca sprožil en strel.

Kralji so povedli že v 12. minuti tekme v Crypto.com areni v Los Angelesu. Vendar pa so gostje odgovorili in minuto kasneje izenačili. Ob moštveni premoči na ledu je zadel Michael Amadio.

Gostje so bili v naslednjih minutah obračuna podjetnejši. V 31. minuti so povedli, ko je zadel Brayden McNabb. A to je bil tudi zadnji gol gostujoče ekipe.

Nekaj več kot tri minute kasneje je Phillip Danault izenačil na 2:2. Domači so delo dokončali v zadnji tretjini. Alex Iafallo je v 49. minuti zadel za 3:2, Viktor Arvidsson pa je zadel v nebranjeno mrežo 27 sekunde pred koncem tekme za končni izid 4:2.

Pheonix Copley je z 21 obrambami dosegel svojo peto zaporedno zmago za kralje.

Los Angeles naslednja tekma čaka v petkovih zgodnjih jutranjih urah, ko bodo igrali v gosteh pri prvakih Colorado Avalanche.

V hokejsko zelo pestrem večeru je vodilna zasedba metropolitanske skupine Carolina Hurricanes v PNC Areni v Raleighu v Severni Karolini prišla do še devete zaporedne zmage, s čimer so izenačili rekord franšize. Orkani so podaljšali niz točk na 15 tekem z zmago s 3:0 proti Chicago Blackhawks, najslabši ekipi lige NHL v tej sezoni.


Izkazal se je finski vratar Antti Raanta, ki je zbral 24 obramb za svoj prvi shutout v sezoni in 16. v ligi NHL za Hurricanes.

Tudi v New Yorku se je izkazal vratar. Darcy Kuemper je zbral 32 obramb in Washington Capitals v Madison Square Gardnu popeljal k zmagi nad New York Rangers s 4:0.

Za Kuemperja je bil to tretji shutout v sezoni. Capitals so od 5. decembra zmagali na 10. od 11 tekem.

V Calgaryju pa je bilo prav vse v znamenju izjemnega Connorja McDavida, ki je v osmi minuti tretje tretjine zadel odločilni gol in tako podaljšal svoj niz točk na 16 tekem, kar je ena manj od osebnega rekorda. Edmonton Oilers so v torek v dvorani Scotiabank Saddledome premagali Calgary Flames z 2:1.

McDavid je zadel na treh zaporednih tekmah in vpisal 31. gol v ligi NHL in 67. točko v sezoni, s čimer je še utrdil položaj najboljšega strelca lige.

"Vedno poskušam igrati dobro, tako kot vsi," je dejal McDavid. "Nisem drugačen od drugih. Samo skušam igrati dobro in odigrati svojo vlogo in to je vse."

Cam Talbot je zbral 49 obramb, vključno s 26 obrambami v tretji tretjini, za domačo zmago Ottawa Senators s 3:2 po kazenskih strelih proti vodilni ekipi vzhoda in najboljši ekipi lige NHL Boston Bruins v Canadian Tire Center. Edini, ki je zadel po koncu rednega dela, je bil Alex DeBrincat. Ta je bil prvi na seznamu izvajalcev kazenskih strelov.

William Nylander je zadel 57 sekund pred koncem podaljška za zmago Toronto Maple Leafs v Enterprise Centru v St. Louisu s 5:4 proti domačim Blues.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike