favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
15 23.09.2022 22:14:58

Fantastično, je to napoved nove hokejske pravljice?! Poglejte, kaj so na Madžarskem naredili zmaji!

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 3. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Fehervar s 3:2 (0:0, 1:0, 2:2).

Fehervar - SŽ Olimpija 2:3 (0:0, 0:1, 2:2)

* Dvorana Gaborja Ocskaya, gledalcev 2000, sodniki: Trilar, Fichtner (glavna), Zgonc, Kis-Kiraly.
* Strelci: 0:1 Magovac (40.), 1:1 Fournier (Findlay, 45.), 1:2 Garreffa (Kalan, Koblar, 53.), 2:2 Vertes (57.), 2:3 Čimžar (59.).
* Kazenske minute: Fehervar 8, SŽ Olimpija 6.

Ljubljanski hokejisti so dosegli prvo zmago v novi sezoni lige ICEHL. Na drugem gostovanju na začetku sezone so bili pri finalistih iz lanske boljši s 3:2.

Zeleno-beli imajo na začetku nove sezone regionalnega tekmovanja težak razpored, saj bodo v uvodnih desetih nastopih sedemkrat gostovali. A se že z enega najbolj zahtevnih gostovanj pri vselej neugodnem madžarskem tekmecu, pri katerem igra tudi slovenski reprezentant Anže Kuralt, vračajo s prvimi tremi točkami.

V uvodni tretjini je bilo razmerje moči približno enakovredno, gostje so imeli dvakrat igralca več, česar pa niso izkoristili. Fehervar je vratarja Anthonyja Morrona, ki je tokrat dobil priložnost med vratnicama pri Ljubljančanih, tudi nekajkrat preizkusil, blizu uspeha je bil tudi Kuralt, a do spremembe izida ni prišlo.

Prav tako je dolgo kazalo, da bo izid 0:0 ostal tudi po 40 minutah; v drugi tretjini so bili sicer nekoliko nevarnejši domači, a je bil Morrone ob vseh nevarnejših akcijah zbran. Potem pa je za goste zadel Aleksandar Magovac in tako le 24 sekund pred odmorom poskrbel za hladen tuš za Fehervar.

Njegov zadetek pa je le razživel dogajanje v zadnji tretjini. Najprej so domači izenačili, prvi gol je dosegel Gleason Fournier. A je bil odgovor gostov spet hiter, po protinapadu je Joseph Garreffa spet spravil plošček za hrbet Olivierja Roya. A tudi tega vodstva zeleno-beli niso zadržali, madžarska ekipa je izenačila v 57. minuti. Ko je že kazalo, da bosta ekipi lahko začeli razmišljati o podaljšku, pa je 62 sekund pred koncem udaril Tadej Čimžar in Ljubljančanom zagotovil tesno zmago.

V naslednjem krogu bodo zeleno-beli prvič v tej sezoni igrali pred svojimi navijači, v nedeljo bodo v Tivoliju gostili Celovčane.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike