Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 23.09.2022 18:20:26

Triglav in igralke Proteusa branijo naslov prvakov

Jamarji in Jamarke bodo doživeli prvoligaški krst. Oboji upajo na dobre rezultate.
psno
Začenja se novo prvenstvo v kegljaških ligah. Igralci Triglava so favoriti za nov naslov, enako velja tudi za Postojnčanke. Prestopni rok je bil zelo pester. Prva imena pa so Stoklas, Strelčeva in Forštnaričeva, ki pa so ob vrnitvi iz tujine prestopili v 1. B ligo.

Prestopni rok je prinesel kar nekaj zanimivih prestopov. Zanimivo pa je, da se je Janže Lužan odločil zapustiti Triglav in se vrača v Avstrijo, kjer zelo uspešno igral več sezon, pa čeprav je obilo pripomogel svoji ekipi, da je osvojila naslov prvakov. Vendar Kranjčani vseeno ostajajo prvi favoriti prvenstva, saj so zamenjavo našli v Juretu Erženu, ki je prestopil iz Ograjce. Dekleta Impola, ki so v zadnji sezoni osvojila tretje mesto in bila vse do konca v borbi za naslov prvaka, bodo oslabljena, saj je v Avstrijo odšla reprezentantka Maja Plavčak. Tako se bodo letos težko vmešale v boj za najvišja mesta. Na drugi strani se iz tujine vračajo kar trije reprezentanti, res pa je, da vsi trije odhajajo v 1. B ligo. Uroš Stoklas se je odločil, da bo okrepil vrsto B ligaša Radlje. Kot kaže mu je ob Dravi všeč, saj je tu opravil maraton 24 ur kegljanja. Vračata pa se tudi dve dekleti, ravno tako reprezentantki, Brigita Strelec in njena hči Anja Forštnarič, ki bosta okrepili Ograjco v B ligi. Na ta način pa bodo Ljubljančanke v vlogi glavnih favoritinj v 1. B ligi zahod za prvo mesto in vrnitev med najboljše.



V elitni moški 1. A ligi bodo novinci v ligi igralci Taborske Jame, ki prihajajo med elito prvič, in povratniki v družbi najboljših, igralci Hrastnika. Slednjim je glavni cilj obstanek v družbi najboljših, "Jamarji" pa merijo vsaj na sredino lestvice, saj imajo trenutno zelo kvalitetno ekipo. Pred sezono so dobili še dve zanimivi okrepitvi, Mateja Meleta iz Bresta in Savka Debeljaka iz Pivke. V moški elitni ligi bodo igralci Triglava v vlogi glavnih favoritov za naslov. Glavne konkurente bodo Kranjčani imeli v Mariborčanih, ki so sicer najuspešnejša ekipa v času samostojne Slovenije, nekdanjih prvakih Kamničanih ter Postojnčanih, ki napadajo svoj prvi naslov v Sloveniji. Ostalim ekipam preostaja predvsem boj za sredino lestvice in obstanek.



Proteus še z Bizjakovo

V ženski elitni ligi so favoritinje slej ko prej Postojnčanke, ki bodo napadale svoj tretji zaporedni naslov prvakov. Praktično bo ekipa Proteusa nespremenjena, del sezone bo zaradi materinstva manjkala Sandra Dostanič, a jih je okrepila še reprezentantka Patricija Bizjak. Njihova glavne konkurentke bodo igralke Calcita, ki ostajajo v enaki zasedbi, s kateri so v zadnji sezoni malce nespretno ostale brez naslova. Impol, ki je lani zapravil priložnost za naslov, verjetno ne bo mogel poseči v boj teh dveh ekip. Visoke želje imajo pri Taborski Jami, ki so sicer novinke v ligi, ki so sicer zelo spodobno ekipo še okrepili z Evo Blagovič in Saro Rovtar, sicer mladima igralkama iz Gorenjske. Druge novinke v ligi pa so Slovenjgradčanke,  katerim je cilj le obstanek v ligi. V tej sezoni pa precej več pričakujemo od Tržičank, če bodo le igrale v polni sestavi. Od Celjank, Radeljčank, Pivčank in Cerkničank, ki so v zadnji sezoni imele ogromno težav s poškodbami in boleznimi, pričakujemo boj za sredino lestvice.



Na začetku niz zanimivih tekem

Prvi krog v moški ligi nam v moški ligi ponuja zelo zanimivo tekmo v Ljubljani, kjer bo Taborska Jama doživela prvoligaški krst, saj bo gostila odlični Proteus, ki ima tudi letos velike cilje. Zanimivo pa bo tudi v Mariboru in v Kamniku. Na Štajerskem gostuje Ljubelj, medtem ko Rudar odhaja pod Kamniške planine. Tudi v Litiji, kamor prihaja Gorica z Mahkovcem na čelu, zna biti zelo izenačena tekma. V Kranju se drugim novincem Hrastniku ne obeta nič dobrega, saj je Triglav zanje trenutno premočen tekmec.




V ženski A ligi pa bo v ospredju srečanje v Postojni, kjer bodo prvakinje gostile neugodni Ljubelj. Tudi v Slovenski Bistrici bo zelo zanimivo, saj bo tam gostoval Brest. Tekma bo pokazala, kakšne so dejansko letošnje zmožnosti oslabljenega Impola. Slovenjgradčanke, ki bodo po dolgih letih ponovno zaigrale v A ligi, čaka težko gostovanje v Kamniku. Prvoligaški krst pa bodo imele igralke Taborske Jame proti nekoč velikemu Celju. Zadnja tekma kroga bo v Radljah, kjer bo gostovala Pivka. Ta si je v zaključku zadnje sezone ravno proti Radeljčankam izborila nastop v Evropi.



Pari 1. kroga v 1. A ligah
Moški
Triglav – Hrastnik (14.00)
Konstruktor – Ljubelj (16.00)
Taborska Jama – Proteus (16.00)
Calcit – Rudar (17.00)
Litija – Gorica (17.30)


Ženske
Impol – Brest (13.00)
Taborska Jama – Celje (13.00)
Proteus – Ljubelj (13.00)
Calcit – Slovenj Gradec (14.00)
Remoplast – Pivka (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike