20120316-00343967 Svet24.si

Zaradi odločitve vlade kmalu dražji bencin in ...

nevihtna linija Svet24.si

"Neverjetna linija neviht" ni segla do Slovenije

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

maribor - olimpija Ekipa24.si

Rušilna Olimpija! Maribor nemočen, zeleno-belo ...

woodstock Odkrito.si

Mit Woodstocka je na koncu izginil v plamenih

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

STA
STA
28 01.08.2022 14:02:02

Na Jesenicah našli svojo številko 1! Mrežo železarjev bo branil ...

alesfevzer.com
SIj Acroni Jesenice imajo novega vratarja.

V novi sezoni bo prvi vratar jeseniškega hokejskega kluba Finec Antti Karjalainen, so sporočili iz Sija Acronija Jesenic. Pred selitvijo v Slovenijo je 26-letni in 188 cm visoki Karjalainen že igral v hokejski ligi prvakov, slovaški ligi, drugi nemški ligi, več sezon je bil tudi član klubov v najmočnejši finski ligi.

V sezoni 2017/2018 je postal tudi zmagovalec najmočnejše finske lige in bil eden najboljših vratarjev v ligi Mestis, so novo okrepitev opisali v jeseniškem klubu. Novim soigralcem se bo pridružil 2. avgusta."O klubu sem slišal veliko dobrih stvari od mojega prijatelja Luke Gračnarja. Predvsem sem si želel najti ekipo, ki ima jasne cilje za sezono in je pripravljena trdo delati, da jih doseže. Prav takšen občutek sem dobil o Jesenicah ob pogovoru z Luko in vodstvom. Veselim se predvsem timskega duha in podpore navijačev. Moj cilj je, da se med sezono razvijam in pomagam ekipi zmagovati ter tako doseči zastavljene cilje," je za spletno stran kluba dejal vratar Karjalainen.

"Anttijeva zgodovina nas navdaja z optimizmom. Je visok vratar, z izkušnjami iz najmočnejše finske lige, nemške druge lige in slovaške extra lige. Je izredno discipliniran, deloven in predan hokeju. Z vsem tem bo zgled soigralcem. Naša naloga je, da se bo v jeseniškem dresu dobro počutil, kar je za vratarja zelo pomembno," pa je o novem prvem vratarju dejal trener Gaber Glavič.

Članki iz rubrike