Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 01.08.2022 11:17:50

Boksarski klub Predator: Osredotočeni na trdo delo, motivacijo in ambicioznost

Trenerska ekipa Boks kluba Predator iz Ljubljane
NATAŠA VUKOSAVLJEVIĆ IN ARHIV BK PREDATOR
Gregor Gajić je ustanovitelj, glavni trener in gonilna sila Boksarskega kluba Predator iz Ljubljane, ki deluje na Viču v bližini Dolgega mostu. Velik ljubitelj borilnih veščin je bil v karieri aktiven v boksu in kikboksu, okusil pa je tudi MMA.

Njegov trener v boksu je bil Sašo Weixler, nekaj časa pa je sodeloval tudi s Slobodanom Andjelićem. Trenutno je osredotočen na delo v svojem klubu Predator, kjer mu aktivno pomaga tudi njegova sestra, Katja Gajić, slovenska boksarka z izjemnimi rezultati, ki je ravno v procesu priprave za letošnje EP v Budvi. Fakulteta za šport jima je dala dodatno strokovno znanje, ki ga z velikim veseljem in zanosom predajata svojim rekreativnim in tekmovalnim članicam in članom.

Aktivnosti v BK Predator potekajo že dobra štiri leta, v klubu imajo trenutno nekaj več kot 50 članic in članov, ki Predator Gym obiskujejo rekreativno ali tekmovalno. Na tekmovalnem področju so bili zelo uspešno dejavni pred korono, v letos pa so vse skupaj še nadgradili in spet tekmujejo v slovenski boksarski ligi. Tekmovali so tudi na DP v Mariboru.

Gregor Gajić je še dokaj mlad trener, ki pa že ima ogromno izkušenj in znanja, ki si ga je pridobil v času aktivne športne kariere. To bi z veseljem nadaljeval, toda kot pravi, se je moral osredotočiti na trenerski del, saj se dolgoročno bolj vidi v njem. Profesionalno je vpet v vodenje kluba in vse, kar je povezano s poslovanjem v Predator Gymu. Pravi, da pogreša boje v ringu, in mogoče bo v prihodnje samega sebe in slovensko boksarsko javnost še presenetil z vrnitvijo v ring. Veliko stavi na izobraževanja in strokovno nadgradnjo boksarskih vsebin, po drugi strani pa ga zanima tudi kineziologija. Najbolj uživa v predaji svojega boksarskega znanja mlajšim boksarkam in boksarjem, številnim rekreativcem ter svojim tekmovalcem, ki marljivo trenirajo na Viču.

Uspešno delo z rekreativci in tekmovalci

V klubu se lotevajo številnih izzivov v procesu treninga za rekreativce in tekmovalce. Otroška šola boksa je zelo pomemben segment, saj se zavedajo pomena in odgovornosti do tekmovalcev in staršev. Zelo so zadovoljni z delom mlajših generacij, kjer se že lahko vidijo obrisi prihodnjih tekmovalcev v ringu. Poudarja, da je v Weixlerju našel odličnega trenerja iz FCL, krajši čas pa je sodeloval tudi z Andjelićem. Dobro sodelujejo predvsem z ljubljanskimi klubi in skupaj organizirajo tudi sparinge pred pomembnejšimi tekmovanji. Mogoče bodo v Ljubljani v prihodnje organizirali tudi kakšen Open Air za še večji dvig priljubljenosti boksa v prestolnici, ki ima že zdaj zelo dobro ponudbo boksarske rekreacije in možnosti treninga tekmovalnega boksa. Zelo velik obisk imajo v konceptu treninga Fit2Fight, ki vsebuje proces kondicijske priprave za tekmovalce in določene elemente crossfit treninga. Ta vadba za oblikovanje telesa je zelo priljubljena na področju rekreacije v Ljubljani.

Ponosen na svojo trenersko ekipo

Gregor je zelo vesel in ponosen, da ima ob sebi zelo kvalitetno trenersko ekipo, ki je resnično strokovno podkovana, ambiciozna in izjemno motivirana. V ekipi je pomemben člen njegova sestra Katja Gajić, serijska boksarska prvakinja in tudi plesalka z desetletno plesno kariero, ki deluje kot trenerka na individualnih in skupinskih treningih ter tudi maserka in kineziologinja, saj ima ogromno znanja, ki ga je prav tako kot Gregor pridobila na Fakulteti za šport – smer kineziologija. Z otroki in mladino se največ ukvarja Jaka Bregar, ki je oseba s pravimi karakteristikami za kvalitetno delo ob vstopu novih članov v svet boksa. Zelo so veseli, da jih pogosto na treningih obišče Fit2Fight tudi Jan Petrovič, njihov nekdanji zelo dober borec, s katerim so tlakovali pot za uspešen boksarski klub na zahodu Ljubljane.

Ambiciozna tekmovalna ekipa BK Predator

Letos so se v klubu odločili, da bodo tudi tekmovalno naredili korak naprej in so zelo dejavni v slovenski boksarski ligi. Gregor je izpostavil Vita Medveška, Nika Škornika, Klemna Grilca in Žaka Mesca, ki so na zelo dobri poti, da postanejo izvrstni boksarji, ki bodo posegali po najvišjih mestih. Zelo aktivna je v teh dneh tudi Katja Gajić, ki se pripravlja na letošnje EP v Budvi. Gregor, ki ima svojega vzornika v Muhammadu Aliju, je danes simpatizer Vasilija Lomačenka. Odlično sodelujejo s partnerji Proteini.si in Fightshop.si ter ljubljanskimi boksarskimi klubi.

Zelo zadovoljen z delom predsednika BZS Roberta Reherja

Za slovenski boks, pravi Gregor, je zelo pomembno, da ima BZS na čelu v Robert Reherju osebo, ki s svojo ekipo resnično skrbi za razvoj boksa. Vidi se, da živi za boks in da energijo vlaga v prave projekte, ki so pomembni za razvoj vseh boksarskih okolij v Sloveniji. Prav tako je viden konkreten napredek v rezultatih slovenskih boksark in boksarjev doma in v tujini.

V Boks klubu Predator se zavedajo, da je v boksu ena izmed ključnih stvari prepoznavnost kluba, zato so zelo dejavni pri marketingu in razvoju lastne blagovne znamke z ultimativnim nazivom Predator. Vse informacije v zvezi z Boks klubom Predator lahko najdete na www.bk-predator.si. 

Galerija

Članki iz rubrike