Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 19.04.2022 23:00:36

STRTA jeseniška srca!! Železarji ostali brez naslova v ligi AHL, NAČIN pa BRUTALEN!

Vito de Romeo
Hokejisti Asiaga so prvaki alpske lige za sezono 2021/22.

Asiago - Sij Acroni Jesenice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Asiago – Pala Hodegart. 1680 gledalcev. Glavna sodnika: Hlavaty in Holzer. Linijska sodnika: Puff in Weiss (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Miglioranzi (Vankus, Ginnetti, 29.), 1:1 Glavič (P. Rajsar, Jenko, 30.), 2:1 Finoro (Vankus, M. Stevan, 59.).
Kazenske minute: Asiago 6, Sij Acroni Jesenice 8.

Asiago: L. Stevan, Longhini; Ginnetti, Casetti, Marchetti, Mantenuto, Giliati; Gios, Forte, Magnabosco, Iacobellis, Salinitri; Miglioranzi, Parini, Finoro, M. Stevan, Vankus; Rigoni, Lievore, Tessari, Zampieri, F. Rigoni. Trener: Tom Barrasso.

Jesenice: Fröberg, Kogovšek; Logar, Zibelnik, Pance, Viikilä, Elo; Brus, Urukalo, Ulamec, S. Rajsar, Svetina; Planko, Ščap, Glavič, P. Rajsar, Jenko; Širovnik, Jakupović, Seršen, Krmelj. Trener: Nik Zupančič.


V današnji odločilni peti finalni tekmi so na domačem ledu z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) premagali Sij Acroni Jesenice in si tako zagotovili končni uspeh s skupnim izidom 3:2 v zmagah ter drugič po letu 2018 slavili v tem tekmovanju.

Odločilni gol je danes dosegel Girodano Finoro le minuto in pol pred koncem rednega dela. Oscarja Fröberga je premagal izza gola, ko je v Šveda poslal plošček, ki se je nato od vratarja odbil v gol Jesenic. Fröberg je sicer zbral 42 obramb.

Jeseničani, ki so v tej sezoni sploh prvič igrali v finalu tega tekmovanja, so izgubili prvo tekmo z 1:4. Potem so naslednji dve dobili, najprej doma s 4:3 po podaljšku in v gosteh s 4:1. V soboto so imeli doma v Podmežakli že prvo priložnost za končno slavje, a so hokejisti Asiaga z zmago s 4:2 izsilili še eno tekmo.

Asiago je kot prvak drugega najmočnejšega regionalnega tekmovanja nasledil Ljubljančane. Alpska liga v tej obliki namreč poteka od sezone 2016/17. Prva zmagovalca sta bila italijanska Ritten in Asiago, zadnji dve izdaji v sezonah 2018/19 in 2020/21 pa je dobila SŽ Olimpija, ki pa se je po lanski zmagi nato preselila v za razred močnejše tekmovanje, ligo ICEHL.

Članki iz rubrike