zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.04.2022 12:23:21

Zelo spodbudni nastopi deklet in tudi fantov

Kandidati za reprezentanco, tako dekleta kot tudi fantje
psno
V Kranju so imeli naši kandidati za reprezentanco za U-18 in U-23 na sporedu prijateljske tekme. Izkazali so se Hrvatin (604), Repnikova (592), Kastaneto in Urbas (po 612).

Praznični vikend je bil v Kranju na kegljišču Triglava namenjen prijateljskim tekmam mlade slovenske reprezentance z izbranima vrstama Srbije. Vse to je bilo v sklopu priprav za svetovno prvenstvo za mlajše člane (U-23). Najprej so se na stezah pomerili kandidati in kandidatke iz mladinskih vrst, ki jih čaka posamični svetovni pokal. Ta bo tudi v Estoniji tik pred začetkom SP. V petek se je izkazal Ankarančan Andrej Hrvatin s kar 604 podrtimi keglji. Malce slabši je bil Matevž Vilhar (530), pri gostih je bil boljši Radatovič s 561 podrtimi keglji. Pri dekletih se je izkazala Iris Zoran s 566 podrtimi keglji, Aurora Pekošak pa jih je zbrala le 522. Pri gostjah je bila odlična Radosavljevićeva (580). V soboto je pri Slovencih namesto Hrvatina nastopil Vid Ponebšek, ki je zaključil pri 577 podrtih kegljih. Še slabše je šlo drugič Vilharju. Pri Srbih je bil ponovno dober Radatović s 572 podrtimi keglji. Pri dekletih je ob Pekošakovi, ki tudi tokrat ni blestela, nastopila Lea Pašič, ki je zaključila na 546 podrtih kegljih. Pri Srbkinjah je bila boljša Heđbelijeva s 552 podrtimi keglji.



Naše mlade igralke (U-23) so bile oba dneva prepričljivo boljše od Srbkinj. Prvi dan je bila pri naših najboljša Ana Oder s 560 podrtimi keglji. Enak rezultat sta imeli tudi Tina Mržljak (odlična dva niza (296) in Lea Pašič. Tudi drugi dan so bile kandidatke za reprezentanco boljše od Srbije. Kamničanka Tea Repnik je prišla celo do 592 kegljev. Lahko rečemo, da so dekleta kar zelo dobro odigrala obe tekmi, je pa seveda še kar nekaj rezerv. Tu seveda nastopi naloga trenerjev, ki bodo morali odpraviti še številne pomanjkljivosti.



Fantje so prvi dan izgubili s Srbijo, za 57 kegljev na srečanju s po osmimi igralci. Naš trener je dva boljša igralca celo zamenjal in dal priložnost še devetemu in desetemu igralcu. Najboljši posameznik srečanja je bil Primož Kastaneto s 614 podrtimi keglji. Drugi dan je tekma pripadla našim igralcem, pa tudi rezultati so bili nekoliko višji. V primerjavi z dnevom prej so Slovenci ekipno podrli približno sto kegljev več, najboljši pa je bil Gašper Urbas s 614 podrtimi keglji. Pri Srbih je Ilija Jevremović pristal pri 610 podrtih kegljih.



Vsi kandidati bodo nadaljevali svoje priprave. Na selektorjih pa je naloga, da bodo to spremljali in se morali nekaj dni pred odhodom v Estonijo dokončno odločiti za sestavo ekip.

Galerija
Značke: kegljanje, mladi, kranj

Članki iz rubrike