kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.04.2022 12:32:54

Odličen nastop Vilmoša Zavarka

Aktualni svetovni prvak, Vilmoš Zavarko - Vili, bo največji gost na turnirju na Staničevi v Ljubljani.
psno
Ljubljana je dočakala veliki dan kegljanja. Na kegljišču Staničeva za Bežigradom so v okviru memoriala Silvane Belcijan nastopili tudi nekateri odlični igralci iz tujine.

Udarni dan je bila sobota, ko sta se na stezah pokazala aktualni svetovni prvak Vilmoš Zavarko in pa Csongor Baranj, aktualni svetovni rekorder, oba iz Srbije. Žal je moral nastop odpovedati nekdanji svetovni prvak in rekorder, Madžar Tamas Kiss. Med tednom se je poškodoval, ko je nastopil na Notranjskem. Nadomestil ga je naš »profesor« Primož Pintarič. V domači trojki je manjkal Primož Kastaneto, ki je imel reprezentančne obveznosti v Kranju.



Vsi prisotni so videli vrhunsko predstavo vseh akterjev. Tri nize je šlo odlično domačinu Andreju Lahovcu. Vse je kazalo na rekord kegljišča, toda v zaključku mu je zmanjkalo moči in kondicije. V zadnjem nizu pa se je dokončno prebudil prvak Vili Zavarko. Žal mu je v zaključnih metih zmanjkalo kanček sreče in ni prišel do udarca na polno, s katerim bi ob podrtju vsaj štirih kegljev postavil rekord kegljišča. Tako s 652 keglji ostaja rekorder Uroš Henigman, Zavarko je podrl tri manj. Po nastopu je dejal: "Moram priznati, da je kegljišče težko. Toda tudi sam še nisem v vrhunski formi, saj sem še v fazi priprav na svetovno prvenstvo. Vesel pa sem pri vas v Ljubljani in Sloveniji na gostovanju, kjer imam kar nekaj izvrstnih prijateljev iz moje generacije."



Članki iz rubrike