profimedia-0090086427 Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

hu
hu
0 28.12.2021 21:52:25

AJAJAJ! Domačini, užaljeni od klofute, so planili kot stekli psi in OLIMPIJO prisilili...

alesfevzer.com
Hokejisti Slovenskih železnic Olimpije so bili na gostovanju v soseščini, na avstrijskem Koroškem. Merili so moči z Beljakom in...

VSV Beljak - Slovenske železnice Olimpija 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Beljak - Ledena dvorana, gledalcev 480, sodniki: Nikolic, Režek, Gatol, Zgonc.
Strelci: 0:1 Šturm (Sodja, Koblar, 9.), 1:1 Maxa (Richter, Brunner, 21.), 2:1 Karlsson (Zaner, 38.), 3:1 Lanzinger (Lindner, Joslin, 56.), 3:2 Zajc (Leclerc, Čimžar, 59.), 4:2 Lindner (Joslin, 60.).

Obe ekipi sta v tekmo vstopili s slabo popotnico. Na prejšnjih tekmah je Olimpija izgubila proti Pustertalu, Beljačane pa je v Celovcu ponižal KAC, ki je zmagal kar z 9:1. Je pa bila Olimpija vendarle v rahli psihološki prednosti, dobila je namreč obe medsebojni tekmi v sezoni, v Ljubljani je zmagala s 6:0, kar je še vedno njena najvišja v sezoni, v Beljaku pa je bila pred desetimi dnevi boljša s 4:3.


To pa ji ni pomagalo, Avstrijci so zmagali zasluženo, to pa tudi po zaslugi številnih izključitev slovenskih igralcev. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo 34:27 v korist Beljaka.
Gostitelji, ki so trenutno na devetem mestu prvenstvene razpredelnice, so se hoteli oddolžiti navijačem za hud poraz v Celovcu, so v tekmo krenili odločno, že v 33. sekundi pa jim je dala upanje izključitev Sebastiena Picheja, ki je prejel kazen 2+2 minuti. Beljačani so pritisnili, toda Žan Us se ni pustil premagati. Olimpija pa je odlično delo vratarja Usa nadgradila v deveti minuti, ko je v polno zadel Jaka Šturm.
Olimpija si je ob koncu drugič na tekmi priborila številčno premoč, toda namesto, da bi izid povišala, je prejela zadetek, v 45. sekundi druge tretjine je izenačil Felix Maxa. Čeprav so bili po prejetem golu Ljubljančani nevarnejši, so na odmor po 40 minutah s prednostjo 2:1 odšli Avstrijci. V 38. minuti je namreč mrežo zatresel Anton Karlsson.
Ljubljančani so v zadnjem delu poskušali izenačiti, a so ji pri tem nagajale izključitve, v tretjem 'power playu' Beljaka v zadnji tretjini je na 3:1 povišal Benjamin Lanzinger. Potem ko je trener Olimpije Mitja Šivic iz vrat potegnil Usa in ga zamenjal s šestim igralcem, je Miha Zajc znižal, toda deset sekund pred koncem so Avstrijci še četrtič zadeli in si dokončno zagotovili tri točke.
Za Olimpijo je to 13 poraz v sezoni, deseti po rednem delu, po njem je izgubila tudi drugo mesto na lestvici, prehiteli so jo hokejisti Vienne. Zadnjo tekmo v letu 2021 bo Olimpija odigrala v četrtek, ko bo v Tivoliju gostila KAC.

Članki iz rubrike