pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 22.12.2021 09:46:19

Vrag odnesel ŠALO! Zvezdnikov ne bo na OLIMPIJSKE IGRE, nov hud udarec za svetovni šport!

Reuters
Po poročanju ameriških medijev, ki navajajo neimenovane vire, hokejistov severnoameriške lige NHL ne bo na zimskih olimpijskih igrah februarja 2022 v Pekingu. Vodstvo najmočnejše hokejske lige na svetu in predstavniki igralcev NHLPA so po odpovedi 50 tekem zaradi pozitivnih primerov covida-19 dosegli dogovor, da hokejistov NHL ne bo na OI.

O tem dogovoru so poročali ESPN, New York Times, Washington Post, USA Today in drugi mediji v ZDA. Liga NHL tega še ni potrdila. "Liga NHL in združenje NHLPA dejavno sodelujeta v pogovorih o nastopu igralcev februarja na OI v Pekingu. Pričakujemo, da bo odločitev znana v naslednjih dnevih," je odvrnil tiskovni predstavnik lige.


Pred tem je veljal sklep lige in igralcev, da bodo na zimskih igrah 2022 in 2026 hokejisti lahko nastopili v reprezentancah. Na prejšnjih OI v Južni Koreji leta 2018 tudi ni bilo večine zveznikov NHL, olimpijski naslov so osvojili igralci iz Rusije.

Za igre v kitajski prestolnici naj bi bilo drugače, a je izbruh okužb s covidom-19 povsem pomešal potek prvenstva v NHL. V nedeljo se je vodstvo lige tako že odločilo, da bo odpovedalo vse tekme klubov, ki bi morali prečkati mejo med ZDA in Kanado, dan pozneje je devet klubov začasno ustavilo svoje dejavnosti, 50 tekem pa je bilo v nadaljevanju že odpovedanih.

Značke: hokej, olimpizem, zoi 2022, nhl

Članki iz rubrike