Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 26.12.2021 20:46:30

Kakšna DRAMA! Zmajem se je po VELIKEM PREOBRATU zgodilo TOLE!

HC Pustertal
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 31. kroga lige ICEHL izgubili s Pustertalom z 2:3 (0:1, 2:0, 0:2).

Pustertal - SŽ Olimpija 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

* Dvorana Intercable, gledalcev 1800, sodniki: Nikolić, Virta (glavna), Pardatscher, Weiss.
* Strelci: 1:0 Ikonen (Mantinger, 15.), 1:1 Magovac (Čimžar, 21.), 1:2 Pance (Sodja, Ropret, 39.), 2:2 Kristensen (Budish, Ikonen, 58.), 3:2 Mantinger (Budish, Ikonen, 59.).
* Kazenske minute: Pustertal 4, SŽ Olimpija 6.

Ljubljanski hokejisti so na praznični dan gostovali pri južnotirolski ekipi, sicer stari znanki še iz časov alpske lige, saj sta tako ljubljanska zasedba kot Pustertal pred to sezono prestopila na višjo raven tekmovanja. V dosedanjem delu sezone so precej uspešnejši Ljubljančani, saj so tik pod vrhom lestvice, medtem ko je ekipa iz Brunica med zadnjimi, a je dobila sedem od osmih decembrskih tekem. Prvi medsebojni obračun so v Tivoliju oktobra dobili domači s 5:3, danes pa je Olimpija v zadnjih minutah zapravila tesno vodstvo in izgubila.

Začetek uvodne tretjine je pripadel gostom, a ni bilo pravega zaključnega strela. Ko pa so domači vzpostavili ravnotežje, so odbiti plošček tudi hitro spravili za hrbet Paava Hölsäja. Gostje so imeli sicer ob koncu tretjine kar dobro minuto in pol na ledu dva igralca več, a niso zadeli.

Zato pa je že po 20 sekundah nadaljevanja s strelom od daleč Aleksandar Magovac presenetil vratarja Joshuo Sholla. Pozneje je bila ta tretjina sicer boljše za domače, ki so imeli terensko premoč, več strelov in dvakrat tudi igralca več na ledu, toda odlično je branil Hölsä. Nato pa so Ljubljančani prišli do vodstva, ko je napako v obrambi Pustrertala po natančni podaji Jake Sodje z učinkovitim strelom pod prečko kaznoval kapetan Žiga Pance.

A nazadnje dvoboj le ni imel srečnega konca za zeleno-bele. Ti so se v zadnji tretjini preveč posvečali branjenju minimalnega vodstva, sicer dosegli gol, a so zadetek Jake Šturma v 48. minuti sodniki zaradi oviranja vratarja razveljavili. Pet minut pred koncem je imel lepo priložnost še Sodja, a ni zadel. Kazen je prišla ob koncu dvoboja, na katerem so domači sicer sprožili kar 44 strelov: v dobri minuti so domači sestavili dve nevarni akciji ter še dvakrat premagali Hölsäja. V zadnji minuti pa gostom do boljšega izida ni pomagala niti igra brez vratarja.

V torek bodo ljubljanski hokejisti opravili zadnje gostovanje v seriji petih, še drugič v devetih dneh bodo šli v Beljak, ta je danes doživel pravi polom na koroškem derbiju in s Celovčani izgubil z 1:9; potem pa jih v četrtek čaka še zadnja letošnja domača tekma, ko bodo gostili prav prvake iz Celovca.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike