Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.12.2021 09:14:51

V ligi NHL se bodo po prisilnem božičnem premoru vrnili v ...

Profimedia
Po božičnem premoru se bodo tekme v severnoameriški hokejski ligi NHL začele najprej v noči na sredo po slovenskem času, v noči na ponedeljek pa se bodo začeli treningi, je sporočila liga na svoji spletni strani. Pred tem bodo opravili testiranja na covid-19, da bi dobili natančne podatke, ali bodo klubi pripravljeni na nastope.

Vodstvo lige in sindikat igralcev NHLPA so sprva načrtovali, da bi se tekme začele že v noči na torek, vendar so morali vseh 14 predvidenih tekem odpovedati in prestaviti. Skupaj je sedaj že 64 tekem, ki jih je v tej sezoni doletela taka usoda zaradi okužb v ekipah. Praznični premor pa se je začel 22. decembra.

Tedaj je vodstvo najmočnejše hokejske lige na svetu sporočilo, da igralcev NHL ne bo na zimskih olimpijskih igrah februarja 2022 v Pekingu. V dogovoru s sindikatom NHLPA se je odločilo, da bodo prestavljene tekme odigrali v novem razpoložljivem terminu med 3. in 22. februarjem, ko so na urniku tudi OI v kitajski prestolnici.



Pred tem je veljal sklep lige in igralcev, da bodo na zimskih igrah 2022 in 2026 hokejisti lahko nastopili v reprezentancah. Na prejšnjih OI v Južni Koreji leta 2018 tudi ni bilo večine zveznikov NHL, olimpijski naslov so osvojili igralci iz Rusije. Nazadnje so hokejisti iz NHL igrali v Sočiju 2014. Neprekinjeno so na olimpijskih igrah sodelovali od iger leta 1998 v Naganu do Sočija.

V pogodbo med NHL in Mednarodno hokejsko zvezo (IIHF) je bila dodana klavzula, da lahko vodstvo lige NHL odstopi od dogovora glede udeležbe na OI, če bi prišlo do težav zaradi covida-19 in odpovedi tekem.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike