finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

Vlado Kreslin Odkrito.si

Vlado Kreslin je moral skočiti skozi okno!

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

bk
bk
1 17.09.2021 13:24:23

Jeseničani v Linzu popolni: Prva ničla za vse tri

Domen Jančič
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so se v četrtek zvečer iz Linza vrnili s popolnim izkupičkom.

Linz 2 – Sij Acroni Jesenice 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Linz – AG Eisarena. 346 gledalcev. Glavna sodnika: Orel in Wuntschek. Linijska sodnika: Puff in Weiss (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 P. Rajsar (Glavič, Kočar, 31.), 0:2 Viikilä (Pance, Elo, 41.), 0:3 Pance (Elo, Jenko, 47., PP1), 0:4 Stojan (Pance, Elo, 59.).
Kazenske minute: Linz 2 6, Sij Acroni Jesenice 6.

Jesenice: Fröberg, Avsenik; Stojan, Crnovič, Pance, Viikilä, Elo; Planko, Urukalo, Svetina, Ulamec, Brus; Zibelnik, Ščap, Kočar, P. Rajsar, Glavič; Širovnik, Krmelj, Jakupović, Jenko. Trener: Nik Zupančič.


Slovenski državni prvaki, ki so na prvi tekmi proti Meranu osvojili le točko, v Linzu niso pustili, da bi prišlo do presenečenja. Mlada črna krila so se sicer dobro držala v prvih 20 minutah, železarji pa se znova niso izkazali z učinkovitostjo, nekaj odličnih posredovanji vratarja Oscarja Fröberga pa je botrovalo temu, da se Jeseničani niso znašli v zaostanku.

nik zupancic jesenice 21 dj
Domen Jančič

Veliko lažje so gostje zadihali šele v drugi polovici tekme, kakopak jim je največje breme z ramen padlo po prvem zadetku, za katerega je s kolegoma iz tretje napadalne trojke poskrbel Patrik Rajsar. Šele v tretji tretjini je četi Nika Zupančiča uspelo dokončno zlomiti odpor Linčanov, zadetek po le 23 sekundah tretjega dela pa je bil odločilen, prvi gol v ligi AHL pa je dosegel Jesperi Viikilä. Za preostala dva so prav tako poskrbeli člani prve peterke. Eric Pance je v 47. minuti izkoristil power play, s sijajnim in izredno natančnim strelom iz modre črte pa je končni izid postavil Nejc Stojan. Pance in Eetu Elo sta v statistiko vpisal po tri točke, Šved na delu na Gorenjskem, Fröberg, pa je že na drugi tekmi vknjižil prvi shutout, za tega pa je obranil 33 strelov in s tem železarjem zelo pomagal, da so prišli do prvih treh točk v sezoni.


"Linz 2 se je izkazal z dobro igro. Mi smo se v prvi in drugi tretjini precej mučili, šele v tretji tretjini smo zaigrali dobro, bolj enostavno, plošček smo več pošiljali proti golu, rezultat tega pa so bili trije zadetki. Veseli smo, da smo osvojili tri točke, vsekakor pa nismo do zmage prišli na lahek način. Verjamem, da bo v tej dvorani letos izgubilo kar nekaj ekip," je po tekmi dejal Zupančič.
Ta bo danes svoje varovance znova pošiljal na led, v Podmežaklo prihaja italijanska Fassa, ki je prvi dve srečanji v sezoni izgubila.

Članki iz rubrike