Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bu
bu
0 17.09.2021 12:13:39

Prve kolajne že v slovenskih žepih

Že pred zaključnimi obračuni svetovnega prvenstva v balinanju v Franciji je jasno, da se bo številčna slovenska delegacija v nedeljo v domovino vrnila z dragoceno prtljago.

Tako v članski konkurenci kot v mlajših kategorijah so si slovenski reprezentanti zagotovili mesta na zmagovalnem odru.

Mladi na zmagovalnem odru

Kot prva sta četrtfinalni led prebila mladinca Jan Guštin in Luka Blaževič, ki sta v štafeti s 44:37 premagala tekmeca iz Turčije in si zagotovila najmanj bronasto odličje. Po sila povprečnih nastopih v kvalifikacijah sta se Primorca pravočasno zbrala, predvsem Blaževič pa je s serijo udarcev že minuto pred koncem petminutnega zbijanja potrdil slovensko zmago. Tudi njiju čaka polfinale proti Franciji, ki ima z aktualnima svetovnima rekorderjema Enzem Gambinijem in Mathieujem Vercherjem prva aduta za zlato. Serijo zmag je še podaljšal mladinec Štremfel, ki se bo danes za neposredno napredovanje v polfinale igre posameznikov udaril s starim znancem, Hrvatom Lovrom Šipkom, medtem ko je v natančnem zbijanju kljub slabšemu začetku ohranil mirno kri in z 24 odličnimi točkami prisilil Monačana Mattea Maurina k vdaji ter se zavihtel med nosilce kolajn.

Sodec in Povh usodna za Čorluko


Z lesketajočo se kovino se bo zagotovo okitil tudi mlajši član Žan Sodec, ki je v dramatičnem četrtfinalu natančnega zbijanja, v katerem so o zmagovalcu odločali milimetri, z 18:13 premagal reprezentanta Bosne in Hercegovine Mato Čorluka, v polfinalu pa ga čaka italijanski »snajper« Gabriele Graziano. Čorluka je nov udarec doživel le pol ure kasneje, ko ga je v četrtfinalu hitrostnega zbijanja z 42:37 premagal Gašper Povh, ki je v zadnje pol minute pritisnil na zavoro in prihranil nekaj dragocenih atomov moči za današnji polfinale proti galskemu petelinu Clementeu Seveju. »Prvi cilj je izpolnjen, zdaj pa 'gasa'!« je odločen 20-letni Sežanec. »Za zdaj nam gre vse po načrtih. Upam, da bodo fantje tudi v najpomembnejših tekmah zadržali zbranost in mirnost. V tem primeru se ni bati za uspeh,« je z rezultati mladih upov upravičeno zadovoljen selektor Anton Kosar.

Borbeni »Borko« gladko v četrtfinale

Pričakovano gladko je kvalifikacije hitrostnega zbijanja z dvema serijama po 45 zadetkov in skupno tretjim mestom »presprintal« Aleš Borčnik, današnji četrtfinalni tekmec pa bo Monačan Theo Strauss. Pozno sinoči sta vlogo favoritov v četrtfinalu mešanih štafet proti Srboma Milici Kolundžija in Milošu Balaću potrjevala Nina Volčina in Anže Petrič, ki ju v primeru zmage čaka današnji polfinalni spektakel proti domači navezi Barbara Barthet-Alexandre Chirat, ki sta bila pred prvenstvom prva favorita za zmago, a so se razmerja moči že v kvalifikacijah precej spremenila.

Koliko finalov za Slovence?

Petkov spored bo postregel s preostalimi četrtfinali ter polfinali v vseh desetih disciplinah, tako da razburjenj v balinarski dvorani v Martiguesu nikakor ne bo zmanjkalo in slovenski ljubitelji balinanja bodo zagotovo pridno klikali na spletno stran Balinarske zveze Slovenije, kjer je dogajanje mogoče spremljati v živo.

Značke: balinanje, šport

Članki iz rubrike