finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

marko-stanković Njena.si

Je talent Marko našel ljubezen?

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

bu
bu
0 17.09.2021 12:13:39

Prve kolajne že v slovenskih žepih

Že pred zaključnimi obračuni svetovnega prvenstva v balinanju v Franciji je jasno, da se bo številčna slovenska delegacija v nedeljo v domovino vrnila z dragoceno prtljago.

Tako v članski konkurenci kot v mlajših kategorijah so si slovenski reprezentanti zagotovili mesta na zmagovalnem odru.

Mladi na zmagovalnem odru

Kot prva sta četrtfinalni led prebila mladinca Jan Guštin in Luka Blaževič, ki sta v štafeti s 44:37 premagala tekmeca iz Turčije in si zagotovila najmanj bronasto odličje. Po sila povprečnih nastopih v kvalifikacijah sta se Primorca pravočasno zbrala, predvsem Blaževič pa je s serijo udarcev že minuto pred koncem petminutnega zbijanja potrdil slovensko zmago. Tudi njiju čaka polfinale proti Franciji, ki ima z aktualnima svetovnima rekorderjema Enzem Gambinijem in Mathieujem Vercherjem prva aduta za zlato. Serijo zmag je še podaljšal mladinec Štremfel, ki se bo danes za neposredno napredovanje v polfinale igre posameznikov udaril s starim znancem, Hrvatom Lovrom Šipkom, medtem ko je v natančnem zbijanju kljub slabšemu začetku ohranil mirno kri in z 24 odličnimi točkami prisilil Monačana Mattea Maurina k vdaji ter se zavihtel med nosilce kolajn.

Sodec in Povh usodna za Čorluko


Z lesketajočo se kovino se bo zagotovo okitil tudi mlajši član Žan Sodec, ki je v dramatičnem četrtfinalu natančnega zbijanja, v katerem so o zmagovalcu odločali milimetri, z 18:13 premagal reprezentanta Bosne in Hercegovine Mato Čorluka, v polfinalu pa ga čaka italijanski »snajper« Gabriele Graziano. Čorluka je nov udarec doživel le pol ure kasneje, ko ga je v četrtfinalu hitrostnega zbijanja z 42:37 premagal Gašper Povh, ki je v zadnje pol minute pritisnil na zavoro in prihranil nekaj dragocenih atomov moči za današnji polfinale proti galskemu petelinu Clementeu Seveju. »Prvi cilj je izpolnjen, zdaj pa 'gasa'!« je odločen 20-letni Sežanec. »Za zdaj nam gre vse po načrtih. Upam, da bodo fantje tudi v najpomembnejših tekmah zadržali zbranost in mirnost. V tem primeru se ni bati za uspeh,« je z rezultati mladih upov upravičeno zadovoljen selektor Anton Kosar.

Borbeni »Borko« gladko v četrtfinale

Pričakovano gladko je kvalifikacije hitrostnega zbijanja z dvema serijama po 45 zadetkov in skupno tretjim mestom »presprintal« Aleš Borčnik, današnji četrtfinalni tekmec pa bo Monačan Theo Strauss. Pozno sinoči sta vlogo favoritov v četrtfinalu mešanih štafet proti Srboma Milici Kolundžija in Milošu Balaću potrjevala Nina Volčina in Anže Petrič, ki ju v primeru zmage čaka današnji polfinalni spektakel proti domači navezi Barbara Barthet-Alexandre Chirat, ki sta bila pred prvenstvom prva favorita za zmago, a so se razmerja moči že v kvalifikacijah precej spremenila.

Koliko finalov za Slovence?

Petkov spored bo postregel s preostalimi četrtfinali ter polfinali v vseh desetih disciplinah, tako da razburjenj v balinarski dvorani v Martiguesu nikakor ne bo zmanjkalo in slovenski ljubitelji balinanja bodo zagotovo pridno klikali na spletno stran Balinarske zveze Slovenije, kjer je dogajanje mogoče spremljati v živo.

Značke: balinanje, šport

Članki iz rubrike