Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA, bk
STA, bk
1 20.07.2021 10:22:15

Na Jesenicah okrepili tudi trenerski štab, v klub se vrača dolgoletni igralec

ALESFEVZER.COM
Na Jesenicah predstavili novo okrepitev trenerskega štaba.

V novi sezoni bo v strokovnem vodstvu Sija Acronija Jesenic kot pomočnik trenerja deloval tudi nekdanji igralec tega moštva Miha Brus, so sporočili iz kluba. Državne prvake bo v sezono 2021/22 kot glavni trener sicer vodil Nik Zupančič.

Brus je več kot 15 sezon igral na Jesenicah, aktivno kariero pa končal po sezoni 2019/20. Kot športni pedagog je sicer v zadnjih sezonah sodeloval tudi pri jeseniški hokejski šoli.

"Že pred koncem kariere sem malo pomagal pri mlajših kategorijah HD Jesenice mladi, prav tako lani. Letos me je poklical Nik in kasneje še Anže, če bi me zanimala vloga pomočnika trenerja pri članskem moštvu in kmalu smo se dogovorili o sodelovanju. Moji cilji so, da se seveda čim več naučim ter da trenerju in igralcem poskušam čim bolje pomagati postati vsak dan boljši, tako posamezno kot ekipno," je cilje v novi vlogi za spletno stran kluba pojasnil Brus.

070-29-miha brus OBREZ dc
Drago Cvetanovič

"Kot igralec je bil izredno delaven, nepopustljiv in predan ekipi. Odlikujejo ga osebnostne lastnosti, ki jih v HDD Sij Acroni Jesenice izredno cenimo. Miha je že sodeloval z Zupančičem, odlično pozna ustroj kluba in igralce, klub pozna njega, zato je bila odločitev o njegovem imenovanju lahka in pravilna," pa je novo vlogo Brusa predstavil direktor kluba Anže Pogačar.

Na položaju glavnega trenerja je pred mesecem dni Mitjo Šivica, ki se je preselil k tekmecem iz Tivolija, nasledil Zupančič. Nekdanji selektor slovenske reprezentance je jeseniške hokejiste že vodil v sezonah 2014/15 in 2016/17.

Tudi sicer so v preteklem obdobju so pri naših pokalnih in državnih prvakih pošteno zavihali rokave. Ekipa iz tedna v teden, iz dneva v dan dobiva popolnejšo obliko. Poročali smo že, da se bosta železarjem priključila tudi dva tuja napadalca, Finca Eetu Elo in Jesperi Viikilä, ki sta lani nosila dres poljskega Sanoka. Še preden so si na Gorenjskem zagotovili storitve teh dveh tujih novincev, pa je vodstvo kluba pogodbo v zadnjih treh tednih podaljšalo še sedmim dozdajšnjim igralcem. Vratarju Urbanu Avseniku, štirim branilcem Aljoši Crnoviču, Nejcu Stojanu, Davidu Planku in Niku Širovniku ter napadalcem Sašu in Patriku Rajsarju ter Timoteju Kočarju.

209-16-zupancic dc
Drago Cvetanovič/HZS

Trenutno ima Zupančič tako na seznamu 15 igralcev, zagotovo pa med temi prihodnje leto ne bo napadalca Andreja Hebarja, ki je naznanil svojo igralsko upokojitev, ter najstarejšega člana, prvega stebra obrambe in kapetana Andreja Tavžlja. Sedemintridesetletni veteran naj ne bi končal svoje kariere, neuradno naj bi v prihodnjem tekmovalnem letu oblekel dres druge celovške ekipe, pri kateri pa bo novo poglavje svoje zgodbe začel pisati tudi Hebar, ki se bo, kot vse kaže, pridružil trenerskemu štabu oziroma postal ekonom KAC-a 2, ki bo prav tako kot rdeče-beli še naprej tekmoval v ligi AHL.

olimpija jesenice 21 mm
Martin Metelko

To pa ne bo edino mednarodno tekmovanje, v katerem bodo Sij Acroni Jesenice nastopale prihajajočo sezono. Poročali smo že, da so si z osvojitvijo naslova državnega prvaka priigrale tudi možnost igranja v celinskem pokalu, za kar so se na Ledarski 4 tudi odločili in bodo v tem zaigrali prvič po sezoni 2018/19. Celinskemu pokalu, v katerem se bo pomerilo 20 klubov iz prav toliko držav, se bodo priključili v drugem krogu, ko bodo od 22. do 24. oktobra igrali na turnirju skupine D v francoskem Amiensu. Ob domačinih bodo palice prekrižali tudi z italijanskim znanci iz lige AHL Asiagom, tretji tekmec pa bo postal znan konec septembra, ko se bosta končala turnirja prvega kroga v Litvi in Romuniji. Preteklo sezono so zaradi koronavirusa celinski pokal odpovedali.


Trenutna postava Jesenic
Vratar: Urban Avsenik
Branilci: Nejc Brus, Aljoša Crnovič, David Planko, Nejc Stojan, Nik Širovnik, Žiga Urukalo
Napadalci: Eetu Elo (Fin), Gašper Glavič, Timotej Kočar, Patrik Rajsar, Sašo Rajsar, Erik Svetina,
Luka Ulamec, Jesperi Viikilä (Fin)
Glavni trener: Nik Zupančič
Pomočnik trenerja: Miha Brus
Značke: hokej, jesenice, miha-brus

Članki iz rubrike