Natalija Gorščak Svet24.si

Generalni direktor hoče razrešiti direktorico ...

covidno potrdilo, lokal, italija Svet24.si

Sindikat delavcev gostinstva in turizma: Stanje je...

Esther Digley Svet24.si

Pogrešana je bila od lanskega novembra. Našli so...

borut pahor-pl1 Reporter.si

Bodo redne volitve že aprila? Pahor lahko pohiti ...

20161021-00734717 Necenzurirano

Janševi na veliko zaposlujejo v Sovi in višajo ...

Mary Ashford Barbara Forrest mysteriesunsolved Odkrito.si

Srhljiva podobnost nepojasnjenih umorov - z ...

Tadej pogačar Njena.si

Tadej Pogačar svojo Urško ljubi že tri leta

STA
STA
0 07.07.2021 20:41:24

Jesenice močnejše za finskega hokejista

Martin Metelko
Slovenski hokejski klub HDD Sij Acroni Jesenice se je pred prihajajočo sezono okrepil s finskim hokejistom Jesperijem Viikiläjem, so sporočili na uradni spletni strani kluba. Gre za 26-letnega napadalca, ki je večino kariere preživel v domovini, v lanski sezoni pa je prvič igral na tujem, so še dodali iz jeseniškega kluba.

V minuli sezoni je bil Viikilä član poljske ekipe Sanok, kjer je odigral 40 tekem in dosegel 27 točk.

Ekipa, ki bo v prihajajoči sezoni delovala pod taktirko Nika Zupančiča, tako počasi pridobiva na svoji podobi. Trener pa je razkril, da so odlike finskega napadalca predvsem odgovorna igra, odličen pregled nad igro in ustvarjalnost na ledeni ploskvi, zaradi česar ustvarja priložnosti za soigralce."Igralca sem imel priložnost videti v lanski sezoni na Poljskem. Po priporočilih trenerjev, ki so z njim sodelovali v različnih obdobjih v njegovi karieri, ocenjujem, da bo dodal našemu moštvu tisto, kar potrebujemo. Viikilä igra na položaju centra in je kreativen igralec, ki naredi igralce ob sebi boljše," je dejal Zupančič.

"Želel sem si zaigrati v alpski hokejski ligi in Jesenice so mi ponudile to priložnost. V prihajajoči sezoni od sebe in svojih soigralcev pričakujem veliko. Predvsem si želim odigrati veliko vlogo v ekipi in ji s tem pomagati tudi do lovorik v tekmovanjih, ki se jih bomo udeležili," pa je dodal 26-letni Finec.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike