favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 03.07.2021 09:19:09

Tampo le še zmaga loči od ubranitve naslova

Profimedia
Hokejisti Tampe Bay Lightning so v velikem finalu lige NHL povedli s 3:0 v zmagah in za ubranitev naslova potrebujejo le še zmago. Na prvi gostujoči tekmi pri Montreal Canadiens so v poplavi golov slavili s 6:3. Za Tampo je dvakrat zadel Tyler Johnson.

V vsakem delu igre so padli po trije zadetki, izid vseh tretjin je bil 2:1 za Tampo, ki je po manj kot štirih minutah tekme že vodila z 2:0.

Za Montreal, ki se mu vse bolj izmika prvi naslov po letu 1993, so zadeli Phillip Danault, Nick Suzuki in Corey Perry, za Tampo za poleg Johnsona še Jan Rutta, Victor Hedman ob igri z igralcem več, Nikita Kučerov in Blake Coleman. Kučerov in Hedman sta poleg gola prispevala še podajo.

Tampa je na tekmi izkoristila svojo hitrost, obrambo in izkušnje iz končnice.

"Zelo sem vesel zmage. Mogoče sem še celo bolj vesel za Tylerja Johnsona," je po koncu dejal trener Tampe Jon Cooper. Johnson je oba gola dosegel z bekendom, enega v drugi in enega v tretji tretjini.


"Vem, kako zabavno je bilo lani in to bi rad ponovil," je dejal Johnson. Lani je Tampa v finalu po šestih tekmah za drugi naslov v zgodovini kluba premagala Dallas Stars.

Ekipe, ki so v finalu povedle s 3:0 v zmagah, so v 26 od zadnjih 27 primerov na koncu tudi osvojile naslov. Veliki prebrat je leta 1942 uspel le Toronto Maple Leafs, ki so proti Detroit Red Wings izgubili prve tri obračune, a na koncu dobili serijo s 4:3.

Velika razlika med kluboma je tudi v učinkovitosti v napadu, razmerje doseženih golov v seriji je 14:5 za Tampo. "Zagotovo lahko igram bolje. Zaenkrat nisem igral dovolj učinkovito," je prepričan vratar Montreala Carey Price. Na drugi strani je na tretji tekmi vratar Tampe Andrej Vasiljevski zbral 32 obramb pred 3500 gledalci.

Hokejisti Tampe Bay bi lahko po devetih mesecih znova dvignili Stanleyjev pokal, s čimer bi postali šele druga ekipa v zadnjih 22 letih, ki bi Stanleyjev pokal dvignila dve zaporedni sezoni.

Četrta, mogoče že odločilna tekma bo v noči na torek po slovenskem času.

Članki iz rubrike