Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.06.2021 10:17:09

Konec sezone za Vegas, Montreal po kar 28 letih spet v finalu NHL

Reuters
Hokejisti Montreala so prvi finalisti severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL. V šesti tekmi polfinala so v domači dvorani po podaljšku s 3:2 premagali Vegas in v finale napredovali s skupnim izidom 4:2 v zmagah. Odločilni gol je v drugi minuti podaljška dosegel Finec Artturi Lehkonen.

Za Canadiens je to prva uvrstitev v finale po letu 1993, v njem pa se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Tampo in New York Islanders, ta se bo odločal danes na sedmi tekmi.

Cole Caufield je tokrat dosegel že svoj četrti gol za Montreal v seriji, s 37 obrambami pa se je izkazal tudi vratar Carey Price.

"Vsi smo navdušeni, ponosen sem na fante, še posebno pa sem vesel zaradi navijačev. V mestu je rajanje, v teh dnevih bo lepo biti prebivalec Montreala. Dolgo časa smo čakali, zdaj smo v finalu. A vse to okoli nas nas ne sme uspavati. Delo še ni končano, želimo storiti še korak višje, ko si enkrat tako blizu, samo finale ne zadošča," je bil vesel Price.

Vratar ima veliko zaslug za zmago. Pokazal je nekaj čudežnih obramb, z eno od njih je v podaljšku tudi omogočil protinapad, ki ga je zaključil Lehkonen. Odlično je branil tudi v rednem delu, pri golu Reillyja Smitha, ki je v vratnico, od katere se je plošček odbil v mrežo, preusmeril strel od daleč, ni mogel ničesar, bi pa lahko bolje posredoval pri drugem golu. Tudi takrat so gosti poskušali s strelom od daleč, Price je plošček odbil, a mu ga je Alec Martinez nato med nogama spravil za hrbet.



Montreal je sicer dvakrat vodil, za 1:0 je v prvi tretjini s strelom od daleč poskrbel Shea Weber, v drugi pa je Caufield ušel branilcem Vegasa in spravil plošček v mrežo.

Kanadčani so glavni razlog za zmago našli v obrambi, predvsem v branjenju, ko so imeli igralca manj na ledu. Tudi tokrat hokejisti Vegasa dvakrat niso izkoristili "power playa", skupno pa v seriji pa v 15 poskusih niso bili niti enkrat uspešni.

"To je res, izkoristek številčne premoči je bil katastrofalen, a če ne gre z igralcem več, moraš poiskati drugačen način. Mi ga nismo, in zato se je naša pot končala v polfinalu. Težko nam je, a moramo biti ponosni. Med štiri najboljše ekipe ni lahko priti, za nami je odlična sezona, poskušali pa jo bomo nadgraditi naslednje leto," je bil razočaran trener Vegasa Peter DeBoer.

Tako kot tudi igralci ekipe iz igralniškega mesta. "Vsi ključni trenutki so se obrnili njim v prid. Ko so potrebovali gol, so ga dosegli, ko so potrebovali obrambo, so jo dosegli. Boli, ko na tako pomembni tekmi izgubiš na tak način," je dejal vratar Robin Lehner, ki je zbral 29 obramb.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike