testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 20.04.2021 22:58:22

DRAMA v TIVOLIJU se je razpletla po okusu LJUBLJANČANOV

Martin Metelko
Ljubljančani so v finalu alpske lige povedli z 1:0.

Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi finalni tekmi alpske lige po podaljšku premagali Asiago s 3:2 (1:0, 0:0, 1:2; 1:0). Moštvi igrata na tri zmage, druga tekma bo v četrtek v Italiji.

Tretja finalna tekma bo v soboto spet v Ljubljani, če finale takrat še ne bo odločen, pa bosta dvoboja nato še 26. aprila v Asiagu in 28. aprila v Ljubljani.

Do finala je ljubljansko moštvo prišlo s polfinalnim uspehom 3:2 v zmagah proti Lustenauu, medtem ko je Asiago z enakim izidom v zmagah izločil Sij Acroni Jesenice.

Za Ljubljančane so zadeli Žiga Pešut (1.), Aleš Mušič (47.) in Žiga Pance (67.).

V lanski sezoni tekmovanja zaradi pandemije niso odigrali od konca, tako da ima zdaj ljubljansko moštvo priložnost za zanimiv dosežek: brani lovoriko iz sezone 2018/19 in ima možnost, da postane zaporedni prvak v treh letih.

Do finala je sicer ljubljansko moštvo prišlo s polfinalnim uspehom 3:2 v zmagah proti Lustenauu, medtem ko je Asiago z enakim izidom v zmagah izločil Sij Acroni Jesenice.

V napovedih pred finalom so bili v ljubljanskem taboru optimistični in prepričani, da lahko dobro zadnjo polfinalno predstavo (5:0) ponovijo tudi danes na prvi finalni tekmi.

Začeli so v tem slogu, saj so spet hitro zadeli, tokrat ne v šesti sekundi, a je v prvi minuti vratarja Gianluco Vallinija premagal Pešut. Tudi pozneje so imeli domači premoč, gostje so Paava Hölsäja prvič preizkusili šele v deseti minuti, izid pa se ni spremenil. Tudi ne ob prvi številčni prednosti domačih, zato pa so bili v tej prvini bolj nevarni gostje, ko je ob "power-playu" v 13. minuti Alexander Gellert zadel prečko.

Nadaljevanje je bilo podobno, domači so imeli izrazito premoč, toda streli Aleša Mušiča, Marka Severja, Nika Simšiča in soigralcev niso bili dovolj natančni oziroma je bil vratar Vallini zbran. Ni šlo niti ob igralcu več, na drugi strani pa so imeli gostje ob pritisku zeleno-belih sicer redko priložnosti za organiziran napad, a je moral nekajkrat tudi domači vratar dobro posredovati. V zadnji minuti pa je imel lepo priložnosti še Luka Ulamec, ko je bil sam pred golom, a tudi ni zadel.

Ljubljančani so v zadnji tretjini najprej zapravili igro z igralcem več, ob tretji takšni priložnosti na tekmi pa je nato v 47. minuti za olajšanje z zadetkom v stičišče vratnice in prečke poskrbel Mušič. Toda tudi odgovor Italijanov je bil hiter, saj so že tri minute zatem, tudi ob igralcu več, znižali.

Ta gol je dal gostom krila, v zadnjih petih minutah so bili boljši tekmec, ob koncu, ko so iz vrat potegnili Vallinija, pa jim je 45 sekund pred sireno uspelo tudi izenačiti in izsiliti podaljšek.

Tudi v tem so bili domači precej boljši in nevarnejši, toda številnih priložnosti niso izkoristili. Vse do 67. minute, ko je bil po strelu Mihe Štebiha na pravem mestu pred golom kapetan Pance in plošček preusmeril v mrežo.

Po drugi tekmi v četrtek bo tretja v soboto spet v Ljubljani, če finale takrat še ne bo odločen, pa bosta dvoboja nato še 26. aprila v Asiagu in 28. aprila v Ljubljani.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike