Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 20.04.2021 16:24:35

Naslova v Cerknico in Pivko

Igralci Bresta so pod vodstvom trenerja Janeza Žnidaršiča zasluženo prišli do naslova prvakov..
psno
Koronavirus je naredil veliko preglavic tudi v športu. Tudi kegljanje pri tem ni nobena izjema.

Kegljači so dolgo časa čakali, da so dočakali sprostitev in so se vrnili k treningom. Žal pa je za izpeljavo ekipnega prvenstva v članski konkurenci do te odločitve prišlo prepozno. Morali bi odigrati še dvanajst krogov, kar je seveda preveč. Na zvezi so sprejeli odločitev, da se tekmovanje odpove in se bo septembra začela nova sezona. Zato pa bodo odigrana skoraj vsa posamična prvenstva v vseh kategorijah, poleg tega pa še ekipna prvenstva v mlajših kategorijah.



Kot prvi so se na uradno tekmovanje podali najboljši mladinci in mladinke, da opravijo svoje ekipno DP, obenem pa so posamični rezultati šteli tudi za posamično DP. Mladinci so dvodnevno tekmovanje izpeljali v Kranju, kjer imajo osemstezno kegljišče. Prvi dan so bili najbolj razpoloženi Cerkničani, ki so si nabrali lepo prednost pred Proteusom. Najboljši posameznik pa je bil igralec Bresta Gašper Urbas, ki je podrl lepih 553 kegljev. Drugi dan so bili igralci Bresta ponovno najboljši in prišli do novega ekipnega naslova. Zato pa so presenetili z zelo dobrimi nastopi Zagorjani, ki so se prebili na drugo mesto pred Postojnčane. Še posebej se je izkazal Adrian Sivec, ki je zaključil na odličnih 587 podrtih kegljih. Med posamezniki je po dveh nastopih najboljši Gašper Mlakar (1122), ki pa ima pred Sivcem le 15 kegljev prednosti, pred soigralcem Gašperjem Urbasom pa še štiri keglje več. Finalni nastop najboljše šestnajsterice v obeh konkurencah bo na praznik 27. aprila, kjer bomo dobili prvake tako med posamezniki kot tudi v kombinaciji.



Tudi mladinke so dvodnevni program izpeljale v Kranju. Oba dneva so bile prepričljivo najboljše igralke Pivke, ki so z veliko prednostjo prišle do naslova prvakinj pred igralkami Bresta iz Cerknice. Tako se je tudi pri mladinkah izkazalo, da je v mladinskih kategorijah še vedno daleč najboljše delajo na Notranjskem. Med posameznicami je bila prvi dan najuspešnejša članica Pivke Aurora Pekošak, ki je podrla 540 kegljev, drugi dan pa je bila najuspešnejša Lea Pašič s 529 podrtimi keglji. Za naslov v kombinaciji sta trenutno v najboljšem položaju Iris Zoran s 1044 keglji, Pekošakova pa zaostaja za sedem kegljev. Pri dekletih se je močno poznal upad igralk. Pohvaliti pa velja športne delavce v Ankaranu. Kot je znano, je ženska ekipa Adrie pred dvema letoma razpadla. Zdaj so zelo dobro začeli delati z mladimi igralkami in si tako lahko nadejamo, da bodo čez nekaj sezon v Ankaranu ponovno imeli žensko ekipo.



Izidi, mladinci
1. Brest (J. Lekše, G. Urbas, G. Mlakar, N. Borštnik) 3288, 2. Dormeo (A. Prašnikar, A. Sivec, L. Hribar) 3185, 3. Proteus (A. Cej, M. Vilhar, R. Gerželj, L. Čadež) 3160, 4. Bela Krajina 2808, 5. Pivka 2694, 6. Triglav 2555


Mladinke
1. Pivka (L. Pašič, I. Zoran, A. Pekošak) 3085, 2. Brest (N. Leskovic, M. Hren, T. Bajt) 2862, 3. Adria C (I. Pantič, T. Dencheva, T. Šolaja, L. Kukolj) 2638, 4. Adria B 2611, 5. Adria 2401

Članki iz rubrike