kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(sm)
(sm)
0 20.04.2021 11:08:09

Superligaši v nizkem startu

Jure Kozjek
BZS
Le še nekaj dni loči najboljše slovenske balinarske klube od težko pričakovanega začetka sezone 2020/21. V italijanski serie A je za slovenskimi balinarji nov uspešen konec tedna.

Slovenski balinarski navdušenci že nestrpno pričakujejo začetek nove balinarske sezone v super ligi 2020/21. Elitno domače tekmovanje v moški konkurenci bi se sicer moralo začeti že konec oktobra, a je bil začetek zaradi pandemije in številnih prepovedi večkrat predstavljen. Od sobote dalje bo šlo končno zares.

V skladu s sklepom IO BZS iz superligaškega tekmovanja ne bo izpadlo nobeno moštvo. Ekipe bodo razdeljene v dve skupini po pet moštev, najboljši dve iz vsake skupine pa bosta napredovali na zaključni turnir, ki bo na sporedu v začetku junija.

Branilci naslova želijo v končnico

Lanska razburljiva sezona se je zaključila s presenetljivim zmagoslavjem sežanske Skale, ki je prekinila 25-letni post in se ponovno zavihtela na prestol. Tudi v letošnji sezoni imajo Kraševci visoke ambicije, ker je potrdil tudi vodja moštva Miran Hrvatič: "Kljub vsem zapletom glede epidemije in številnih prekinitev treningov smo trenirali dobro in ne vidim razloga, da se ne bi uvrstili v končnico. Nimam informacij o stanju v drugih klubih, za nas pa lahko rečem, da smo dobro pripravljeni na začetek sezone."

Superligaši bodo sezono odigrali po skrajšanem in pospešenem sistemu, saj jih čakajo dvojni krogi ob sobotah in nedeljah. Tudi pri Skali se zavedajo, da lahko skrajšana sezona prinese marsikatero presenečenje: "Mogoče bo spremenjen sistem poskrbel za dodatno zanimivost. Skrajšana sezona bo zelo napeta in treba se bo pošteno potruditi za zagotovitev vstopnice za zaključni turnir."

Vikendi bodo naporni

Že prvi superligaški konec tedna bo prinesel kar nekaj zanimivih dvobojev. Novinci iz Velenja bodo na čelu z bivšima reprezentantoma Jasminom Čauševićem in Zoranom Rednakom iskali presenečenje proti najtrofejnejši slovenski zasedbi, Trati iz Škofje Loke. Branilce naslova iz Sežane čakata dvoboja s sosedi iz Postojne, Zabiče bodo lovile uspešen začetek sezone proti Portorožanom, prava poslastica pa bi utegnila biti obračuna med Ilirsko Bistrico in Agrochem Hrastom, ki bosta na sporedu v soboto popoldne v Obrovu in v nedeljo dopoldne v Novi Gorici.

Slovenski kvartet drži vrh

Po sedmem krogu serie A vrh lestvice z identičnim točkovnim izkupičkom zasedeta italijanska giganta BRB Ivrea in La Perosina, pri katerih pomembno vlogo igrajo tudi slovenski balinarji. V derbiju kroga je La Perosina z Juretom Kozjekom in Davorjem Janžičem doma premagala Gaglianico s 15:12, BRB Ivrea pa je s pomočjo Aleša Borčnika in Anžeta Petriča slavila na gostovanju v Saluzzu. Ponovno sta praznih rok ostala Žan Sodec in Gregor Oprešnik v dresu zadnjeuvrščenega Loaneseja, Dejan Tonejc pa je imel z Novento prost konec tedna. 

Serie A, 7. krog
La Perosina – Gaglianico 15:12, Saluzzo – BRB Ivrea 9:17, Marenese – Loanese 23:3, Noventa prosta
Vrstni red: BRB Ivrea in La Perosina 10, Gaglianico 8, Noventa 6, Saluzzo 4, Marenese 2 in Loanese 0 točk
SUPER LIGA
Skupina A: Trata, Skala, Krim, Postojna, Velenje Premogovnik
Skupina B: Agrochem Hrast, Zabiče, Ilirska Bistrica, Marjetica Koper, Aikea Antena

Članki iz rubrike