Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.04.2021 15:33:58

Potrjeno! Formula ena od leta 2022 na novem prizorišču

Vodstvo formule 1 je danes na uradni spletni strani objavilo, da se najelitnejša dirkaška karavana v letu 2022 vrača na Florido. Tam je nazadnje dirka potekala leta 1959, promotor tekmovanja v Miamiju pa je s formulo 1 podpisal desetletno pogodbo. Združene države Amerike bodo tako od prihodnje sezone gostile dve dirki.

Datum preizkušnje za zdaj še ni znan, je pa predsednik F1, Italijan Stefano Domenicali, namignil, da bo bržčas dirka v Miamiju potekala v drugi četrtini tekmovalnega obdobja.

"ZDA so ključni trg za F1 in zelo smo zadovoljni, da bomo s to dirko nadaljevali trend rasti v tej deželi. Z vsemi deležniki bomo v želji, da pripravimo zanimivo preizkušnjo, tesno sodelovali, obenem pa želimo pustiti trajnejši vtis na lokalno skupnost," je ob slavnostnem podpisu pogodbe dejal Domenicali, sicer nekdanji šef Ferrarija.



Proga bo potekala v bližini stadiona Hard Rock, ki je dom moštva ameriškega nogometa Miami Dolphins in je doslej gostil šest dvobojev za prestižni Super Bowl. Steza bo dolga 5,41 km z 19 ovinki ter dvema dolgima ravninama, na katerih bodo hitrosti presegle 320 km/h, upoštevajoč vse tehnične spremembe za sezono 2022.

Miami bo postal 11. lokacija dirke F1 v ZDA, na Floridi pa so se nazadnje dirkači merili v Sebringu 1959. Doslej so v ZDA poleg Austina potekale še dirke v Indianapolisu, Long Beachu, Riversidu, Watkins Glenu, Las Vegasu, Detroitu, Dallasu in Phoenixu.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike