Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 08.04.2021 23:24:40

Jeseničani po podaljšku do prve zmage v polfinalu

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi polfinalni tekmi alpske lige po podaljšku premagali Asiago s 4:3 (1:1, 2:1, 0:1; 1:0). Moštvi v polfinalu igrata na tri zmage, naslednja tekma bo v soboto v Asiagu.

Jeseničani so po gladkem preboju v polfinale, v četrtfinalu so s 3:0 v zmagah odpravili Gardeno, danes prvič pomerili z Asiagom. Tekmec se je pokazal za enakovrednega in trdega nasprotnika, po tesnem boju pa slavili po podaljšku.

Domači hokejisti so tekmo začeli poletno in napadalno, toda ob prvi številčni prednosti tekmecev so dobili zadetek. A so se hitro vrnili v igro, za izenačenje je poskrbel Žan Jezovšek v peti minuti, ko je po akciji izza gola spretno premagal gostujočega vratarja.

Lepo priložnost za povišanje vodstva so imeli železarji ob koncu prvega dela, ko so imeli minuto in pol dva igralca več, toda niso bili uspešni.


Za vodstvo je nato ob izenačenih močeh po protinapadu Jezovška poskrbel Jaka Sodja, ki je v 24. minuti odbitek pospravil v mrežo. A tudi druga tretjina je bila podobna kot prva, izenačena in enakovredna, Asiago pa je, spet ob "power-playu", v 38. minuti spet premagal Žana Usa. A še enkrat je bil odgovor Jeseničanov hiter, spet pa je bil v glavni vlogi Jezovšek, ki je le pol minute pozneje poskrbel za vodstvo.

A so v 52. minuti gostje še tretjič na tekmi izkoristili igralca več na tekmi in dvoboj spet postavili na izhodišče. Kljub nekaj priložnostim na obeh straneh zadetkov v rednem delu ni bilo več, tako da je o razpletu prve tekme odločal podaljšek.

V tem so domači prvič na tekmi zdržali "power-play" tekmecev brez prejetega gola, nato pa je v 73. minuti Bine Mašič s strelom od daleč presenetil pokritega vratarja Gianluco Vallinija.

Druga tekma bo v soboto v Asiagu, tretja pa v torek, 13. aprila na Jesenicah. Morebitni četrta in peta pa bosta nato 15. in 17. aprila.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike