Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.04.2021 20:08:12

Tamara Zidanšek v četrtfinalu Bogote

Sportida
Konjičanka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA 250 v Bogoti. V drugem krogu je bila boljša od Italijanke Giulie Gatto-Monticone s 6:2, 6:3, njena naslednja tekmica pa bo precej bolj znana Italijanka, nekdanja finalistka Roland Garrosa in leta 2013 peta igralka sveta, Sara Errani.

Čeprav sta obe Italijanki isto stari, 33 let, sta njuni karieri povsem drugačni. Medtem ko je bila Erranijeva celo prva igralka sveta med dvojicami, je Gatto-Monticonejeva ta teden šele tretjič v karieri nastopila v glavnem delu turnirju WTA. Večino kariere je namreč preživela na turneji ITF in šele 2019 s prebojem med prvih 200 igralk na svetu dobila priložnost za višji nivo tekmovanj.

Na turnirjih WTA ima Gatto-Monticone (177.) le tri zmage, poleg uvodne letos v Bogoti še po eno iz 2014 ter 2019. Proti igralkam iz top 100 je odigrala sedemnajst dvobojev in dobila le enega. Proti 23-letni Zidanškovi, peti nosilki turnirja z nagradnim skladom 235.238 dolarjev, je bila brez možnosti za uspeh. Prvi niz je trajal 28 minut, drugi pa štirinajst minut več.


Zidanškovo danes v Bogoti čaka še en nastop, in sicer bo na koncu sporedu zaigrala v četrtfinalu dvojic. Z Nizozemko Arantxo Rus sta prvi nosilki, njuni tekmici pa Španka Aliona Bolsova in Avstralka Astra Sharma.

WTA, Bogota (235.238 dolarjev)
- 2. krog:
Tamara Zidanšek (Slo/5) - Giulia Gatto-Monticone (Ita) 6:2, 6:3.

Značke: tenis, wta

Članki iz rubrike