kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.01.2021 23:25:07

Jeseničani do zanesljive zmage v Val Gardeni

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Val Gardeno s 6:1 (1:0, 2:1, 3:0).

Jeseničani imajo januarja zelo zgoščen spored tekem v regionalnem tekmovanju, v peti tekmi v koledarskem letu pa so dosegli četrto zmago. Potem ko so pred dnevi doma premagali vodilni Pustertal, so se tokrat podali na gostovanje k Val Gardeni, ki se nahaja v spodnjem delu lestvice, ter na koncu visoko zmagali.

Jeseničani so dobili prvo tretjino, potem ko je za vodilni zadetek poskrbel Žan Jezovšek v 11. minuti. Domači so v drugi sicer izenačili, toda še pred drugim odmorom so si železarji spet zagotovili prednost. Najprej je za novo vodstvo zadel Sašo Rajsar v 37. minuti, le nekaj sekund pred koncem tretjine pa je bil uspešen še Erik Svetina.


Začeto delo so nato Jeseničani v zadnji tretjini še nadgradili. Dosegli so še tri zadetke, dva Žan Jezovšek v le dveh minutah med 47. in 49., tako da je dvoboj končal s "hat-trickom". Zadnjega na tekmi za končno visoko zmago s 6:1 pa je nato dosegel Mirko Djumić.

Danes bi morala tekmo regionalnega tekmovanja igrati tudi SŽ Olimpija, ki pa je ostala brez gostovanja pri Feldkirchu. Zaradi vremenskih težav in obilnih snežnih padavin je vodstvo tekmovanja tekmo prestavilo.

Jeseničani bodo naslednjo tekmo igrali v ponedeljek, ko bodo gostovali pri mladi ekipi Salzburga, Ljubljančani pa v torek, ko bodo šli v Lustenau.

Značke: hokej, jesenice

Članki iz rubrike