nina susnjara Dobra karma

Znana Slovenka o snubcih: 'Strah me je, da se mi ...

Ace of Diamonds vrt Svet24.si

FOTO: To sta najdražja vrtova na svetu

marjan sarec pl1 Reporter.si

»Janša še naprej lomasti po državi« - Marjan ...

slovenska policija, policijski trak, stop policija, mercator Svet24.si

Grozljivo odkritje v Novem mestu: v peči našli ...

DR_1 Necenzurirano

To je zdravnik iz Namibije, zaradi katerega ...

ana-soklič Odkrito.si

Ana Soklič stavi na pesem Amen

karla ženim sina Njena.si

Ugodno oddam sina: Karlina drastična preobrazba

sta
sta
0 16.01.2021 17:43:19

Grška olimpijska prvakinja razkrila spolno zlorabo: "Zelo sem trpela, z nikomer se nisem mogla pogovoriti."

Sofia Bekatorou (levo)
Reuters
Ena izmed najuspešnejših grških olimpijk je ta konec tedna požela pohvale, ker je razkrila spolno zlorabo.

Olimpijska prvakinja v jadranju z domačih iger v Atenah Sofia Bekatorou, je dejala, da je bila po olimpijskih tekmovanjih v Sydneyju spolno zlorabljena s strani enega od članov grške zveze, a je vse doslej o tem molčala.

Bekatoroujeva je povedala, da je bila stara 21 let, ko je bila v njegovi hotelski sobi podvržena spolnemu nadlegovanju in zlorabam s strani neimenovanega starejšega člana federacije.

Triinštiridesetletna mati dveh otrok se je za molk odločila, ker se je bala, da bi si s prijavo zaprla možnosti za nadaljevanje kariere, saj je imel storilec v državi veliko moč."Takrat sem zelo trpela. V tistih časih nismo sodelovali s športnim psihologom, z nikomer se nisem mogla pogovoriti. Tudi starši ne, saj sem se zavedala, da bi mi preprečili nadaljnje športno udejstvovanje," je na spletni konferenci o spolnem nasilju, ki jo je organizirala grška vlada, povedala nekdanja jadralka v razredu 470, tudi bronasta na igrah leta 2008 v Pekingu.

Namestnica ministrice za delo Maria Siregela je prepričana, da je odločitev nekdanje športnice, da oglasi, vredna več kot deset kolajn. Po njenem mnenju premalo grških žensk spregovori o spolnemu nadlegovanju in nasilju, ki ga izvajajo ugledni člani družbe.

Grška jadralna zveza je pod pritiskom domnevnega incidenta Bekatoroujevo pozvala naj spregovori o podrobnostih. Obljubila je, da bo ukrepala.

Značke: jadranje, grčija

Članki iz rubrike