Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 16.01.2021 17:43:19

Grška olimpijska prvakinja razkrila spolno zlorabo: "Zelo sem trpela, z nikomer se nisem mogla pogovoriti."

Sofia Bekatorou (levo)
Reuters
Ena izmed najuspešnejših grških olimpijk je ta konec tedna požela pohvale, ker je razkrila spolno zlorabo.

Olimpijska prvakinja v jadranju z domačih iger v Atenah Sofia Bekatorou, je dejala, da je bila po olimpijskih tekmovanjih v Sydneyju spolno zlorabljena s strani enega od članov grške zveze, a je vse doslej o tem molčala.

Bekatoroujeva je povedala, da je bila stara 21 let, ko je bila v njegovi hotelski sobi podvržena spolnemu nadlegovanju in zlorabam s strani neimenovanega starejšega člana federacije.

Triinštiridesetletna mati dveh otrok se je za molk odločila, ker se je bala, da bi si s prijavo zaprla možnosti za nadaljevanje kariere, saj je imel storilec v državi veliko moč.



"Takrat sem zelo trpela. V tistih časih nismo sodelovali s športnim psihologom, z nikomer se nisem mogla pogovoriti. Tudi starši ne, saj sem se zavedala, da bi mi preprečili nadaljnje športno udejstvovanje," je na spletni konferenci o spolnem nasilju, ki jo je organizirala grška vlada, povedala nekdanja jadralka v razredu 470, tudi bronasta na igrah leta 2008 v Pekingu.

Namestnica ministrice za delo Maria Siregela je prepričana, da je odločitev nekdanje športnice, da oglasi, vredna več kot deset kolajn. Po njenem mnenju premalo grških žensk spregovori o spolnemu nadlegovanju in nasilju, ki ga izvajajo ugledni člani družbe.

Grška jadralna zveza je pod pritiskom domnevnega incidenta Bekatoroujevo pozvala naj spregovori o podrobnostih. Obljubila je, da bo ukrepala.

Značke: jadranje, grčija

Članki iz rubrike