Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
1 12.01.2021 12:37:35

SŽ Olimpija naprej KREPI svoje vrste! V Ljubljano prihaja NOV TUJEC, tokrat iz KANADE!

alesfevzer.com
V današnji tiskani izdaji Ekipe SN smo napovedali, da bo Slovenske železnice Olimpija kmalu predstavila še tretjo okrepitev.

To so danes na Celovški 25 tudi storili.

Konec tedna se bo v Tivoliju moštvu priključil Francis Beauvillier, ki je podpisal pogodbo za to sezono ter z možnostjo podaljšanja.

Kanadskega napadalca je leta 2012 na naboru lige NHL izbral klub Florida Panthers. Tri sezone je 27-letni napadalec med drugim odigral v ligi AHL, lansko sezono pa je odigral v slovaški extraligi, kjer je igral za madžarsko moštvo DVTK Jegesmedvek.

Pred tem je prvo sezono v Evropi preživel na Otoku, v elitni britanski ligi, pri Belfastu.

"Resnično sem navdušen, da sem se pridružil Olimpiji. Cilj je osvojitev naslovov in ekipi želim pomagati, da ju osvoji. Seveda se bom potrudil, da bom dober soigralec. Komaj čakam, da začnem igrati. Slišal sem, da imamo izjemne navijače in da je Ljubljana zelo lepo mesto", je Francis Beauvillier sporočil pred prihodom v Ljubljano.


Miha Butara, predsednik SŽ Olimpije pa je dejal: "Ostajamo zavezani ciljem, ki smo si jih zadali, in sicer osvojitev naslovov ter vključitev v tekmovanje v višjem rangu. Prepričan sem, da bo Francis v ekipo vnesel novo energijo in zagon, saj gre za zelo dobrega igralca".

DVOJEC NA PREIZKUŠNJI
Čeprav z zmaji drsata že dober teden dni, so pri SŽ Olimpiji šele včeraj razkrili, da se v Tivoliju po novem dokazujeta dva novinca. Otrok Olimpije, napadalec Erik Mežnar, in pa v Ljubljani rojeni srbski reprezentant Stefan Bošković.

Mežnar, ki šteje 19 let, je zadnjih šest sezon preživel na Češkem, kjer je najdlje in v več starostnih kategorijah nosil dres Chomutova, zadnje sezone pa je igral za Mlado Boleslav, letos tudi v elitni ligi do 20 let. Ker je ta zdaj zaradi pandemije do konca sezone zaprla svoja vrata, se je mladenič iz Ihana, ki je tudi član naše mlade reprezentance, oglasil svojemu matičnemu klubu, kjer prestaja mesečno preizkušnjo. Prvo tekmo bo verjetno odigral že nocoj, ko SŽ Olimpija v ligi AHL gostuje v Fassi. Tam naj bi debi v zeleno-belem doživel tudi Bošković. Štiriindvajsetletni branilec, ki se je veliko selil po svetu, je obiskoval hokejsko akademijo v St. Pöltnu. Z njeno ekipo je tri leta igral v ligi EBEL za mlade, zadnjih šest let pa je preživel v ZDA, kjer je 195 centimetrov visoki in skoraj stokilogramski branilec ob igranju hokeja tudi študiral.

Članki iz rubrike