Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(sm)
(sm)
0 12.01.2021 10:25:11

Slovenski asi še naprej iskana roba

Gregor Oprešnik
BZS
Tudi zadnji prestopni rok v italijanski serie A je minil v znamenju slovenskih balinarjev, ki so okrepili nekatere najboljše klube na Apeninskem polotoku.

Slovenski balinarski asi so že več kot desetletje nosilci igre številnih najboljših italijanskih klubov. Vse kaže na to, da bo tako tudi v prihodnji tekmovalni sezoni, saj so bili udeleženi v številne odmevne prestope.

Že konec jeseni je postalo jasno, da se bo dolgoletni reprezentant Davor Janžič, ki trenutno opravlja tudi vlogo članskega selektorja, iz BRB Ivree preselil v La Perosino iz Perosa Argentine ob italijansko-francoski meji, kjer bo nastopal skupaj z reprezentančnim kolegom Juretom Kozjekom.

Ugasli Borgonese je zapustil reprezentant Dejan Tonejc, ki je po novem član Novente iz okolice Benetk. Novo okolje si je bil po propadu Borgoneseja tako prisiljen najti tudi Anže Petrič, ki je postal novi član BRB Ivree, v kateri bo združil moči z Alešem Borčnikom. Nova klubska kolega sta nameravala novembra in decembra nastopiti v slovenski superligi, a jima je to preprečil drugi val epidemije koronavirusa. Aktualna svetovna prvaka v štafetnem zbijanju bosta v novi sezoni ena glavnih adutov italijanskega balinarskega giganta.

Svetovna prvaka v istem klubu

"Vedno stremim k boljšemu. V zadnjih petih letih sem se sicer močno navezal na Borgonese, a sem dobil priložnost, ki jo bom poskušal izkoristiti. Z BRB Ivreo sem bil v stikih že pred leti. Vesel sem, da bova lahko z Borčnikom tudi v klubu združila moči," je pojasnil Petrič, ki si s klubom iz okolice Torina obeta zelo zanimivo sezono.

"Upam, da bomo lahko v teh drugačnih časih normalno trenirali in igrali. Klub name računa v hitrostnem in štafetnem zbijanju. Če bom dobil priložnost tudi v klasičnih igrah, jo bom poskušal izkoristiti. Favoriti za vrh so isti kot lani – branilec naslova Gaglianico, Noventa, La Perosina in BRB Ivrea. Kot nosilci številnih evropskih lovorik ciljamo na naslov."

Novinec z dvema Slovencema

Za novega ligaša serie A iz Loana v Genovskem zalivu bosta nastopala dva slovenska balinarska mojstra. Izkušeni Gregor Oprešnik je pred leti že nastopal pri naših zahodnih sosedih. Po zaključku sezone 2019/20 v dresu škofjeloške Trate je kar nekaj časa iskal novo okolje ter se naposled odločil za Loanese.

"Vrsto let sem igral v Italiji in lahko rečem, da je kakovostna raven malce višja kot v Sloveniji. Tudi sam se trudim biti čim boljši. Položaj je specifičen, tako da je težko govoriti o pričakovanjih. Najprej bo treba dobro spoznati soigralce. Menim, da je prvi favorit za naslov prvaka La Perosina."

Za njegovega novega soigralca Žana Sodca bo prihajajoča sezona v serie A pomenila premiero v tujini. Mladi biser slovenskega balinanja je v zadnjih sezonah blestel v ljubljanskem Krimu in prestop v Italijo je bil kar nekako pričakovan. "To je bil že nekaj časa moj cilj. Gre za potrditev vloženega truda. Pričakujem bolj kakovostne igre in zahtevnejše tekmece. Upam na uspešno sezono, a bo treba najprej spoznati konkurenco. Naša ekipa je dobro sestavljena in upam, da bom lahko pripomogel k dobrim rezultatom," je dodal Sodec, ki bo sodeč po zadnjih informacijah prvo prvenstveno tekmo v dresu novega kluba lahko odigral 27. februarja. 

Galerija

Članki iz rubrike