ljudje duše Dobra karma

Z ljudmi, ki si jih želite v svojem življenju, ...

valentina4 Svet24.si

Valentina Novak Smej razmišlja o knjigah, ...

sarec pocivalsek bobo 2 Reporter.si

Počivalšek in Šarec sta se udarila na ...

janko jenko Svet24.si

Kdo je poslovnež, ki je priskrbel podjetje in ...

brigita-skela-savič Necenzurirano

Vlada, ljudje ti ne zaupajo! #kolumna

Blaž Švab 2 Njena.si

Blaž Švab televizije ne gleda

miša-molk Odkrito.si

Miša Molk razkrila, kakšnega moškega bi si še ...

au/Zvezde
au/Zvezde
0 12.01.2021 09:23:07

Odprla SRCE in RAZKRILA VSE! Nekdanja slovenska atletinja se je dotaknila tal, padla v DEPRESIJO, zdaj pa ...

Brigita Langerholc je iskreno spregovorila o depresiji.
Arsen Perić
Brigito Langerholc smo poznali kot zelo uspešno atletinjo, nato pa ji je sreča obrnila hrbet. Z Olimpa je zgrmela v brezno, ni vedela, kako naprej, ni si znala organizirati življenja, skrbeti za družino, službo ...

Pri tem je zdrsnila v depresijo, pestile so jo še številne druge težave. Ker jih ni znala reševati, sta z možem skoraj bankrotirala. Namesto da bi šla na zdravljenje v Begunje, za kar so ji napisali napotnico, je začela iskati alternativne metode pomoči. Za osvoboditev od notranjega trpljenja je leta trdo garala, a je zmagala: zdaj je krasna žena, srčna mama in uspešna podjetnica. "Ni me več strah. Gledam svetlo v prihodnost in sem polna optimizma," veselo pove.

"Športno pot sem končala pri 33 letih in nato v razmiku nekaj let rodila tri hčerke. V novi vlogi se nenadoma nisem več znašla in nisem vedela, kako naprej. S tem sem si priklicala depresijo, ki je bila tudi moja velika učiteljica. Vse se je dogajalo zelo hitro in je bilo zelo intenzivno. Mučila me je poporodna depresija, pokarierna in še kaj bi se našlo. Nekatere stvari, v katerih sem dolga leta delovala in bila uspešna, mi niso več služile. Dolga leta sem živela v svojem balončku in imela maske, ki sem jih nosila v medijih in športu, a nenadoma niso bile več učinkovite. Sprevidela sem, da je prišel čas za 'resetiranje'. Dobila sem napotnico za zdravljenje v Begunjah, a ker sem imela doma majhnega otroka, ki ga nisem želela pustiti doma, sem se odločila za drugo pot, pot alternative," je povedala Brigita z revijo Zvezde Lady. Kot je še razkrila, se ji je življenje obrnilo na glavo leta 2016, ko je bila na pragu bankrota. "Meni so se tla povsem zamajala leta 2016, ko sva z možem skoraj bankrotirala, ker sem sprejemala kopico nelogičnih in nerazumnih odločitev. Nisem znala načrtovati financ in rezerv, mož je bil tri leta na zavodu, jaz pa sem mislila, da vse zmorem in da moram vse sama. Na koncu sem se skoraj zlomila," je razkrila nekdanja slovenska atletinja, po letu in pol trdega dela pa ji je tudi s pomočjo hipnoterapevta vendarle uspelo postaviti temelje glede družine, financ, odnosov v družini in pa vrednot, ki jih z možem želita pustiti svojim trem hčerkam.

Zdaj spet diha s polnimi pljuči, za omejeno slovensko revijo pa je med drugim dejala: "Bilo je zanimivo potovanje, imela sem še nekaj manjših pretresov, a se je vse postavilo na svoje mesto. Letos so mnogi v strahu zaradi novega virusa, jih muči preživetvena stiska, jaz pa imam občutek, da sem zadihala, da sem odvrgla balast, ki ga ne potrebujem več. Počutim se svobodno tako v čustvovanju kot delovanju."

Značke: langerholc, atletika

Članki iz rubrike