kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.11.2020 22:13:21

Jeseničani odlični ob vrnitvi, zmaga v Feldkirchu prinaša veliko injekcijo samozavesti

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Feldkirch s 4:2 (1:1, 2:0, 1:1).

Feldkirch – SA Jesenice 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Feldkirch - Vorarlberghalle. Brez gledalcev. Glavna sodnika: Heinricher in Wuntschek. Linijska sodnika: Pötscher in Schweighofer (vsi Avstrija).
Strelci: 0:1 S. Rajsar (Đumić, Urukalo, 12.), 1:1 Kaider (Birnstill, Samardzic, 15.), 1:2 P. Rajsar (Svetina, 31.), 1:3 Hebar (Đumić, Širovnik, 31.), 2:3 Koczera (Stukel, Birnstill, 58., PP1), 2:4 Jezovšek (S. Rajsar, 60., EN.)
Kazenske minute: Feldkirch 6, Sij Acroni Jesenice 8.

Jeseniški hokejisti so končali dolgo prisilno prekinitev v regionalnem tekmovanju. Potem ko so bili, bodisi zaradi okužb z novim koronavirusom pri tekmecih, predvsem pa zaradi izbruha v lastni ekipi (dve tretjini moštva sta bili okuženi), brez tekem in nekaj časa tudi brez treningov, so v soboto po 22 dneh od zadnje tekme v ligi AHL uspešno izvedli tekmovalno vrnitev.

Sobotna tekma je bila sploh prva v sezoni za železarje v rednem delu tekmovanja, kjer se ekipe merijo po sistemu vsak z vsakim in za zmago dobijo tri točke. Iz prvega dela, kjer je veljal poseben način točkovanja, pa jih čaka še zaostala tekma z drugi celovško zasedbo.



Za goste je v prvi tretjini prvi zadetek dosegel povratnik v moštvo Sašo Rajsar. A domači so le nekaj minut pozneje izenačili.

Odločilen za razplet tekme je bil drugi del. Dobili so ga z 2:0, za prvi zadetek je tokrat poskrbel Patrik Rajsar, za drugega pa manj kot minuto zatem Andrej Hebar.

V zadnji tretjini so domači na vsak način skušali priti do izenačenja, že štiri minute pred koncem so potegnili vratarja iz gola, kar je ob jeseniški izključitvi botrovalo zadetku v vratih Žana Usa. Gostje pa so vzdržali pritisk, zmago pa je s strelom na nebranjena vrata osem sekund pred koncem potrdil Žan Jezovšek.

Jeseničane naslednja tekma čaka v petek, ko bodo doma igrali z Bregenzerwaldom.

Članki iz rubrike