tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
1 07.10.2020 16:18:44

Sij Acroni Jesenice menjajo svoje barve, NIČ VEČ RDEČI, zdaj bodo ŽELEZARJI ...

alesfevzer.com
Jutri bo v Podmežakli potekala nova tekma lige AHL, ko se bosta tudi v drugem krogu tega tekmovanja pomerila večna rivala z Jesenic in iz Ljubljane.

Pred povratno tekmo so v boljšem položaju, da vknjižijo vse tri točke po obeh obračunih, zmaji, ki so prvi obračun z železarji dobili s 6:1. Po trenutnem sistemu v alpski ligi namreč vse (ali večino) točk dobi moštvo, ki je boljše po skupnem rezultatu po obeh srečanjih.

A jutri se z zelenimi ne bodo borili rdeči, temveč rožnati. Jeseničani bodo namreč tudi drugo sezono – tokrat v sodelovanju s slovenskim združenjem za ozaveščanje o raku dojk Europa Donna Slovenija – sodelovali pri svetovni akciji ozaveščanja javnosti o raku dojk, čemur mnogi športni in drugi kolektivi ter posamezniki že vrsto let pozornost posvečajo prav v oktobru, ki je znan tudi kot rožnati oktober. V tem mesecu se, predvsem ženske, opozarja na pomembnost samopregledovanja dojk oziroma poziva k pregledu s presejalno mamografijo, s katero lahko raka dojk še pravočasno odkrijejo.

Že lani je četa Mitja Šivica na domačih tekmah liga AHL v oktobru nosila rožnate drese, ki jih bo namesto klubskega logotipa krasila tudi rožnata pentlja, zdaj pa bo to vajo ponovila. Še več, med 12. in 31. oktobrom bo nato na jeseniškem klubskem Facebook profilu potekala tudi licitacija teh dresov, s katerimi se bodo Jeseničani podili po ledeni ploskvi. Celoten izkupiček licitacije bo nato gorenjsko moštvo namenilo združenju Europa Donna Slovenija.

»Vsem nam zelo veliko pomeni, da smo del projekta rožnati oktober, saj v svojih širših družinah vsak pozna osebo, ki je že prebolela ali se še vedno bori s to boleznijo. Ponosni smo, da lahko o raku dojk ljudi ozaveščamo tako, da oktobra nosimo rožnate drese,« je tej akciji nekaj misli namenil kapetan Andrej Tavželj.

Galerija

Članki iz rubrike