900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
0 12.03.2020 09:58:04

ZADNJA NOVICA: Z novim koronavirusom okužena tudi slovenska športnika

Infekecijska klinika Ljubljana
Bobo
Koronavirus se širi tudi med športniki, a razlogov za paniko ni.

Predsednik hokejskega kluba Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar je sporočil, da je bil eden od igralcev pozitiven na testu za novi koronavirus. Klub želi, da igralec ostane anonimen, predsednik pa poudarja, da se hokejist počuti dobro in da je v samooskrbi. Ob tem smo iz zelo zanesljivih virov izvedeli, da je za koronavirus pozitiven še en slovenski športnik, gre pa za odbojkarja ene najboljših slovenskih ekip ACH Volley.

"Glede na različne informacije, ki so se danes pojavile v medijih o okuženosti enega izmed članov naše ekipe, potrjujemo, da je bila na včerajšnjem testiranju pri eni osebi potrjena okužba s koronavirusom. Želeli bi, da oseba s pozitivnim izidom testa ostane anonimna in ji tako omogočimo čim boljše okolje v času zdravljenja. Bolnik je trenutno v samooskrbi in se počuti dobro," je zapisal predsednik jeseniškega kluba Pogačar. Klubsko vodstvo je celotni ekipi odredilo štirinajstdnevno karanteno.



"Sporočamo, da smo že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje drugih deležnikov ekipe in javnosti. V klubu smo po navodilih zdravniške službe takoj poskrbeli za izolacijo vseh članov ekipe, odpovedali pa smo tudi vse treninge in druge dejavnosti. Poleg tega smo vsem članom ekipe odredili štirinajstdnevno karanteno in čakajo na preventivna testiranja. Za zdaj nimamo potrjenih informacij, da bi bila v ekipi več kot ena okužba," je še dodal Pogačar v sporočilu za javnost.

Po informacijah spletnega portala Siol naj bi se hokejist okužil na gostovanju v okviru alpske lige v Italiji 4. marca. Tedaj so Jeseničani na Južnem Tirolskem igrali proti ekipi Pustertal.

Značke: jesenice, hokej

Članki iz rubrike