hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

hu
hu
0 06.03.2020 11:16:23

Zaradi KORONAVIRUSA?! Kopitar po zadetku prišel do soigralcev in poskrbel za SPLETNI HIT! (video)

Martin Metelko
Hokejisti Los Angeles Lakers so zabeležili četrto zmago v nizu, Anže Kopitar pa je bil znova med glavnimi akterji. Potem ko se je tekma s Torontom po rednem delu končala z neodločnim izidom 0:0, je Kopitar v tretji seriji kazenskih strelov prvi načel mrežo.

Njegov zadetek, ki ga je proslavil na zelo zanimiv način, je v naslednji seriji izničil William Nylander, zmago Kingsov pa je zagotovil Adrian Kempe.

Za Los Angeles, ki v letošnji sezoni še ni bil uspešen štirikrat zaporedoma, je to 25. zmaga v sezoni, vseeno pa so še naprej najslabša ekipa na zahodu in tretja najslabša v ligi NHL. Manj zmag imata le Detroit in Ottawa. Vratar Kraljev Jonathan Quick je prvič v sezoni ostal nepremagan, zato je obranil 36 strelov, na drugi strani je Frederik Andersen imel nekoliko manj dela, saj je Los Angeles na njegov gol sprožil 30 strelov, od tega Hrušičan le enega.

Za Los Angeles je bila to prva od devetih zaporednih tekem pred domačo publiko. Naslednja bo čez manj kot 48 ur proti Minesotti, naslednjo tekmo v gosteh pa bodo Kingsi odigrali šele 24. marca v Dallasu.

Boston, vodilno moštvo lige, je v Sunrisu zabeležil novo, četrto zaporedno zmago. To mu je uspelo 52 sekund pred koncem podaljška, ko je v polno zadel Torey Krug. Pred tem je za Boston svoj 30. gol v sezoni dosegel Patrice Bergeron, Boston je tako zadržal devet točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem v vzhodni konferenci, Tampo, do meje 100 točk pa mu manjkata le še dve.


Tampa je v domači dvorani s 4:0 ugnala Montreal, dva gola je dosegel Šved Victor Hedman, gol in podajo pa je prispeval Rus Nikita Kučerov. Njegov rojak na domačih vratih Andrej Vasiljevskij je ubranil 33 strelov in tretjič v sezoni ostal nepremagan.

Washington je s 87 točkami v vzhodni konferenci tretji, tokrat je po podaljšku izgubil proti Rangersom v New Yorku. Junak tekme je bil Šved Mika Zibanejad, ki je dosegel kar pet golov, tudi odločilnega v dodatnih minutah. Te je sicer Washingtonu s svojim drugim golom na tekmi, s katerim se je na lestvici najboljših strelcev izenačil s češkim napadalcem Bostona Davidom Pastrnakom, zagotovil Aleks Ovečkin, ruski rojak Ilje Kovaljčuka, ki je dosegel svoj prvi gol za ekipo iz ameriške prestolnice.

"To je bil večer, ki se ga bom dolgo spominjal. Plošček me je danes res poslušal, vedno sem bil na pravem mestu. A bolj kot petih golov sem vesel zaradi zmage," je po 38. golu v sezoni dejal Zibanejad, ki je pet golov v NHL dosegel prvič, v tej sezoni je enkrat že dosegel tri, skupno pa ima na računu štiri "hat tricke".

Od vodilnih ekip zahodne konference, v kateri je trenutno najboljši branilec naslova St. Louis, ki ima 90 točk, dve več od Colorada, je v četrtek igral le Dallas, ki je z 0:2 izgubil v Nashvillu. To je bil že njegov četrti zaporedni poraz.

V preostalih tekmah je Pittsburgh v gosteh s 4:2 premagal Buffalo, Philadelphia s 4:1 doma Carolino, Ottawa doma s 4:3 New York Islanders, Chicago z istim izidom prav tako doma Edmonton, Minnesota pa v gosteh s 3:2 San Jose.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike