Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
5 03.03.2020 11:35:49

"UMRL JE ŽABARSKI ZBOR ..." so peli na Jesenicah, NAVIJAČI OLIMPIJE pa ... (video)

Jurij Kodrun
Ledna dvorana Podmežakla je bila sinoči priča velikemu slovenskemu derbiju in nove zmage Jesenic (1:0) nad večnimi tekmeci iz Ljubljane.

Po prestižni zmagi nad Olimpijo (njen edini strelec na tekmi je bil Hebar v tretji tretjini) je bilo slavje rdečih veliko, glasno in za nekatere tudi malce sporno. Po nekaterih podatkih naj bi kapetan Jesenic Andrej Tavželj je vzel v roke mikrofon in zapel znano jeseniško navijaško pesem. Začelo se je: "Umrl je žabarski zbor ..." Toda oglasilo se je nekaj jeseniških navijačev, ki pravijo, da je Tavželj predal mikrofon animatorju med tretjinama Janezu Tušarju- Kači, in da naj bi on pel to pesem. če to drži, se seveda Tavžlju za zapisano opravičujemo.  

Morda je ta pesem za kakšnega ljubljanskega navijača malce žaljiva, vendar ne prestopi meje dobrega okusa. Jeseniški navijači so se upravičeno in zasluženo veselili z rdečimi oklepniki iz železarskega mesta. Taka prestižna zmaga nad v zadnjem času uspešnejšimi tekmeci iz Ljubljane seveda pomeni dodatno motivacijo za nadaljnje boje v ligi AHL, v kateri se bodo kmalu začeli odločilni boji na izločanje. Res fantastično vzdušje in 'zborovsko petje' po srečanju si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Značke: jesenica, olimpija

Članki iz rubrike