alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

špela trafela Svet24.si

Mlada znanstvenica, ki ne zna lenariti in odkriva ...

z najo Svet24.si

»Kdo ima v tem sistemu posebne potrebe: naši ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

hu
hu
0 24.02.2020 16:33:00

KAAAJ? Iz rolbe skočil v gol! Na tekmi v Torontu SE JE ZGODILO NEPRIČAKOVANO!?! (video)

Profimedia
Takšne situacije so nadvse redke, a prav takšna se je v noči na nedeljo po slovenskem času zgodila v Torontu.

V ligi NHL velja pravilo, da mora domača ekipa na vsaki tekmi zagotoviti tako imenovanega zasilnega vratarja, ki je na voljo obema tekmecema - v primeru, če gostitelji ali gostje zaradi poškodbe ostanejo brez obeh vratarjev. Tako v Torontu ta vloga pripada 42-letnemu Davidu Ayresu, ki sicer v dvorani Scotiabank Arena opravlja delo čistilca ledu, torej vozi 'rolbo' Zamboni.

David Ayres 2
Profimedia


Čeprav Ayres večkrat trenira s Torontom in pozna igralce, je tokrat moral braniti barve gostujoče Caroline. Slednja je namreč sredi tekme ostala brez obeh vratarjev - Jamesa Reimerja in Petra Mrazeka. Lahko si mislite, kako se je zasilni vratar počutil, ko je v dresu Caroline pridrsal na led pred polnimi tribunami v glavnem navijačev Toronta. Ti so ga lepo sprejeli in mu namenili huronski aplavz.

Od prihoda med vratnici sredi druge tretjine je Ayres v štirih minutah prejel dva zadetka. A igralci Caroline so bili ob vsaki prekinitvi pri njem, ga bodrili, predvsem pa ga mirili. Očitno je zaleglo, saj je do konca tekme domačim (pravzaprav svojim) hokejistom zaprl vse poti do gola. Carolina je iz Toronta odnesla zmago s 6:3, v klubu pa so takoj začeli tiskati spominske majice s številko 90 in priimkom Ayres na hrbtu.

Ayres 2
Profimedia


"Vedno sem mislil, da bom živčen, ko (če) se bo to zgodilo. In res sem bil, vso drugo tretjino. Enostavno nisem mogel obraniti strela, zaustaviti ploščka. V premoru pred zadnjo tretjino sem rekel fantom, da bom ob vrnitvi na led pripravljen. Razmišljal sem le o tem, da se umirim in sprostim. Streli so začeli prihajati. Fante iz nasprotne ekipe sem poznal, z njimi se srečujem na treningih," je po super tekmi povedal presrečni vratar. Zasilni vratar.

Ayres, ki je sicer v preteklosti branil v razvojni ligi za Charlotte, je postal prvi zasilni vratar v ligi NHL, ki je svojo ekipo pripeljal do zmage.

Članki iz rubrike