andrej gerzina Dobra karma

Zvezdnik jutranjega programa razkril, kaj bi bil ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 25. septembra

erjavec pivec Reporter.si

Komu bo uspelo prevzeti Desus: Tomaž Gantar ...

dež, naliv, padavine, veter, neurje, sneg Svet24.si

Turbolenten vikend: za uvod nalivi in močan ...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Carmela Mosquera Njena.si

Ljubezen po domače: Resnica o Kolumbijki je ...

STA
STA
0 14.04.2019 20:02:57

Po zmagi v gosteh Olimpija klonila doma

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v tretji finalni tekmi alpske lige izgubili z ekipo Pustertal iz Brunica s 4:6 (1:1, 3:1, 0:4). Južnotirolci zdaj vodijo z 2:1 v zmagah, ekipi v finalu igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo že v ponedeljek spet v Ljubljani.

Po 40 minutah tretje finalne tekme je ljubljanski ekipi z vodstvom 4:2 kazalo odlično, toda po koncu tekme so bili hokejisti in navijači razočarani, saj so v tej dobili kar štiri gole in prepustili uspeh tekmecem.

Razplet prvih finalnih dvobojev (poraz z 0:3 in zmaga s 7:2) na Južnotirolskem je dal domači ekipi dobro potnico za domači finalni tekmi, uresničila pa se je tudi želja vodstva kluba, da lahko finale regionalnega tekmovanja privabi precej več gledalcev kot običajno.

To se je tudi zgodilo, kulisa več kot 3000 navijačev pa je bila za tekmo, ki ni slovenski derbi, pravzaprav nenavadna za Tivoli. Morda so tudi zato domači začeli v krču in v začetku prvega dela naredili preveč napak. Največjo v sedmi minuti, ko so imeli na ledu celo igralca več, a so jim tekmeci ušli v protinapad, Markus Gander pa je zadel za vodstvo.

A so se pobrali, proti koncu prve tretjine igrali vse bolje in bili vse bolj nevarni; vratar Keith Furlong pa je klonil ob močnem in natančnem strelu Saša Rajsarja pod prečko v 11. minuti.

V nadaljevanju je bilo še nekaj nihanj v igri, ob številčni prednosti tekmecev so ti tudi izenačili na 2:2, a večinoma so v drugem delu prevladovali Ljubljančani. Bili pa so tudi učinkoviti, ko je bilo potrebno; najprej je za vodstvo 2:1 z natančnim strelom zadel branilec Luka Vidmar, na 3:2 je povišal spretni Gregor Koblar, ko je odbiti plošček po strelu iz obrata spravil v gol, za 4:2 pa Aljaž Chvatal, ki je izkoristil hiter protinapad.

A vse, kar so pred tem gradili, so domači zapravili v zadnji tretjini; že v uvodnih sekundah, le 13 od začetka, so najprej prejeli tretji gol, potem pa enega še ob igralcu manj na ledu in v 44. minuti je bil izid 4:4. Na slabše so se stvari obrnile ob novem "power-playu" tekmecev (ti so imeli na tekmi kar 75-odstotni izkoristek v tem elementu) v 48. minuti, zaostanka pa potem domači niso več zmogli nadoknaditi, v zadnji minuti pa so dobili še gol na prazna vrata.

V ponedeljek bo v Tivoliju še četrta finalna tekma, peta pa v sredo v Italiji. Če bo potrebna šesta, bo v petek v Tivoliju, morebitna odločilna sedma pa v nedeljo spet na terenu Pustertala.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike