Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 10.04.2019 14:36:04

Ljubljančani nabrušeni za finale alpske lige

www.alesfevzer.com
Že v četrtek se bo v zgoščenem aprilskem hokejskem ritmu začel odločilni del regionalnega tekmovanja, v katerem sta letos sodelovala oba najboljša slovenska kluba. V finalu alpske lige bo tudi SŽ Olimpija, ki bo imela za tekmeca najboljšo ekipo rednega dela, Pustertal iz južnotirolskega Brunica.

Ni pa prav veliko manjkalo, da bi bil finale alpske lige povsem slovenski. Ljubljančani so svojega tekmeca dobili šele po petih tekmah v drugem polfinalu, kjer je na prav vsakem dvoboju odločal le en gol; kot zanimivost velja omeniti, da so se štiri tekme od petih končale z izidom 3:2, tri pa po podaljšku. Izid 3:2 je bil na koncu tudi izid v polfinalnih zmagah, a na žalost Jeseničanov so imeli trojko Južnotirolci.

Jeseničani so pred tem imeli daljšo pot v končnici kot Ljubljančani, saj so za vstop vanjo igrali še kvalifikacije, te so brez težav dobili proti Vipitenu, v četrtfinalu pa so nato pometli z lanskimi prvaki iz Asiaga in jih odpravili s 4:0 v zmagah.

A v ljubljanskem taboru so se morali hitro pripraviti na finalnega tekmeca; zanj so zvedeli šele v torek zvečer, prva tekma bo v četrtek. Ekipa je danes opravila trening v Tivoliju, popoldne pa že potuje na Južno Tirolsko.

V finalu se srečujeta najboljši ekipi rednega dela (Pusteratal je zbral 104 točke, Olimpija pa 94), v rednem delu so bili obakrat boljši Južnotirolci, doma s 4:1, v Tivoliju pa februarja po kazenskih strelih s 3:2, takrat so prekinili serijo 11 zmag Olimpije.


"Imeli so težko serijo, mi smo hitro končali polfinale, imeli smo več časa za počitek in pripravo. A vso prednost v narekovajih bo treba dokazati na ledu. Cilj je samo en, da smo prvi, videli pa bomo, kako bo. V rednem delu smo prvo tekmo z njimi igrali šele kot drugo v sezoni in ni bila pokazatelj, doma pa smo izgubili po vodstvu z 2:0 in tudi zato smo kar veseli, da smo jih dobili, ker so najboljše moštvo sezone. Mi bi radi pokazali, da smo boljša ekipa in upam, da bomo to tudi dokazali," pred finalom razmišlja kapetan Aleš Mušič.

Ljubljančani so imeli v končnici nekoliko krajšo pot, kot druga ekipa rednega dela so v četrtfinalu s 4:2 premagali Ritten, v polfinalu pa bolj gladko s 3:0 v zmagah Lustenau. Za finale v ljubljanskem klubu pričakujejo tudi večji odziv navijačev, zato bosta v dvorani Tivoli odprti obe tribuni, direktor kluba Tomaž Vnuk pa je izrazil prepričanje, da bi prav finale alpske lige pokazal, da slovenski hokej ni samo derbi, ampak da lahko, kot nazadnje na Jesenicah, dvorano napolni tudi drug tekmec iz alpske lige.

"Mi gremo v svojem ritmu. Vsaka ekipa si želi čim prej zmagati v polfinalu, nam je to uspelo in smo to s pridom izkoristili. Ne pričakujem nobene prednosti, favorita morda niti ni, čeprav so bili oni boljši po rednem delu," pravi trener Jure Vnuk, ki nima težav z zdravstvenim stanjem igralcev, vrača se tudi Miha Zajc. "Igrajo discipliniran, hiter hokej, enak v celotni sezoni. Mi smo na to pripravljeni, prednosti Olimpije pa so, da smo drsalno in fizično boljši, imamo pa tudi širši kader, ki lahko zadane."

Finale se bo začel v četrtek. Ljubljančani bodo na prvi tekmi gostovali, že v petek pa bo v Brunicu tudi druga tekma, obe ob 20. uri. Sledili bosta dve tekmi v Ljubljani (v nedeljo, 14. aprila ob 17.30 in ponedeljek, 15. aprila ob 19.15), če zmagovalca še ne bo, pa bodo tekme potem izmenično na dva dni na Južnem Tirolskem in v Tivoliju. Najpoznejši datum, po katerem bo znan letošnji prvak, bo tako 21. april.

Po alpski ligi pa bo treba izpeljati še sklepno dejanje domačega tekmovanja; o tem, koliko bo tekem, bo posredno odločala Olimpija in njen nastop v finalu AHL, v skrajnem primeru, če bo v alpski ligi vseh sedem tekem, bo domači finale nato celo samo v dveh tekmah; časa namreč ne bo prav veliko, ker se konec aprila že začenja svetovno prvenstvo.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike