benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

bk
bk
0 12.04.2019 11:41:20

Tudi JEGLIČ brez SP! Posledice MOČNEGA TRKA s soigralcem so veliko hujše, moral bo ...

Grega Wernig
Potem ko sta se zaradi poškodb selektorju Ivu Janu že opravičila Jan Urbas in Žiga Pavlin ter Aleš Mušič in Mitja Robar, ki sta zaključila reprezentančni poti, nam je včeraj tudi Žiga Jeglič potrdil, da to pomlad tudi njega ne bo med risi.

Veliko se je šepetalo, spraševalo, zakaj enega naših najboljših napadalcev zadnja dva tedna ni na Bledu, kjer se na SP v Kazahstanu neuradno pripravlja kopica risov. Žiga Jeglič je bil navsezadnje prvi, ki je končal klubsko sezono, zadnjo tekmo je v ligi KHL s Slovanom iz Bratislave odigral že 22. februarja. Sprva nihče ni želel preveč govoriti ali (uradno) pojasniti, kaj se z Žigo res dogaja, izvedeli smo le, da ima težave z zdravjem, včeraj pa smo se na Jegliča kar sami obrnili in povedal nam je vse. "Skrivnosti ni, ne vem, zakaj nihče ni več povedal o tem, je pa res, da je nekaj časa trajalo, da sem sprejel to odločitev," je najprej dejal dobro razpoloženi hokejist, ki nam je nato razložil, kaj se je dogajalo v zadnjih mesecih. Čisto na koncu sezone, na zadnji gostujoči turneji v Rusiji, ga je na treningu zrušil soigralec, ki ga je zadel v hrbet. "Po treningu sem v prstih na rokah začutil mravljince, predvsem ko sem sklonil glavo. Sezono sem odigral do konca, nisem se slabo počutil, ko pa smo se vrnili v Bratislavo, sem šel na rentgensko slikanje, ki je pokazalo, da imam v vratu malo premaknjeni dve vretenci," nam je svoje stanje opisal Žiga, ki je takoj, ko se je vrnil v domovino, odšel na magnetno resonanco, ki pa je pokazala večjo razsežnost poškodbe. Disk med vretenci mu je namreč porinilo v hrbtenjačo in je slednjo že poškodoval, zato je čutil mravljince.

Če bi dobil še enega …

"To je zelo nevarno. Še zlasti če bi me kdo udaril točno v to mesto, bi se stanje lahko izredno poslabšalo. Tudi če bi vse pustili, kot je, bi se lahko sčasoma poslabšalo, disk bi lahko še bolj pritisnil v hrbtenjačo. Do zdaj sem zbiral informacije in iskal najboljšo rešitev, kajti rehabilitacija po operaciji je dolga. Pridobil sem mnenja treh, štirih zdravnikov, zdaj mi je jasno, da je dolgoročno najboljše, da me operirajo," se je že sprijaznil s svojim stanjem in zdaj bo kmalu sledila operacija. Odstranili mu bodo disk in mu z novo ploščico združili vretenci, druge možnosti, ki bi bila tako varna, ki bi mu nudila tak rezultat, ni. "Zdaj sem že prijavljen za operacijo in čakam datum posega. Upam, da bo čim prej, upam, da že naslednji teden," se nadeja Žiga, ki mu je pri tem zelo pomagal zdravnik hokejske reprezentance dr. Klemen Stražar.

ticar-jeglic
iihf

Ko bo Žiga prestal operacijo, naj bi bil že po dveh dneh spet na nogah, dokaj hitro, pravi, bo lahko začel trenirati, hokej pa bo zaradi fizičnega stika še kar nekaj časa prepovedan. Jasno je, da bo zamudil tudi začetek v prihodnjo sezono. "Rehabilitacija traja od šestih do devetih mesecev. Rentgen bom prestal po šestih mesecih in takrat bo več jasno. Če bo vse zaceljeno, bo super, če ne bo, bom moral še počakati, a največ devet mesecev. Zelo bom moral biti previden, predvsem zaradi fizičnega stika, ki bo povsem prepovedan. Malo bom spet zamudil sezono, bom pa počel kaj drugega," se je nasmehnil dvakratni olimpijec, ki je januarja prvič postal očka.

Čeprav se zdaj počuti dobro in pravi, da bi še vedno lahko treniral in igral, mu je obenem povsem jasno, da je tveganje izredno preveliko. "Veliko prenevarno je, to mi je jasno," je dejal to pomlad nesojeni ris. Kaj bo prinesla njegova klubska prihodnost, ne ve. V Bratislavi je vse negotovo, liga KHL hoče Slovake zadržati v tej druščini, toda postavili so jim rok, do katerega morajo plačati vse dolgove. Žiga nam je dejal, da se že pol leta govori o novem sponzorju, o katerem pa še ni ne duha ne sluha. "Nič se še ne ve. Jaz bom počakal. Najprej moram videti, kdaj se bom lahko sploh vrnil na led, kdaj bom lahko začel sezono, potem pa bom šele iskal klub. Najpomembnejše je zame v tem primeru dolgoročno življenje, najprej pa moram biti zdrav. Na začetku sem se precej živciral, kaj bo, če ne bom več igral, a zdaj sem pripravljen izpustiti tudi celotno sezono, samo da ne bom nato vse življenje čutil posledic," si najbolj želi Žiga Jeglič.

Članki iz rubrike