Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
15.02.2016 17:41:51
Deli članek:

Vratar ameriške reprezentance s srbskim obeležjem na čeladi

V Srbiji hokej nikakor ne spada med priljubljene športe, toda vseeno je ogromno pozornosti zbudil eden najbolj nadarjenih vratarjev na svetu.

Alex Nedeljković se je rodil v Združenih državah Amerike, njegovo poreklo pa je očitno še tako slabemu poznavalcu priimkov. Njegovi predniki seveda prihajajo iz Srbije, na to dejstvo pa je 20-letni mladenič zelo ponosen in ga poudarja na številne načine. Med drugim skoraj popolno govori srbsko, posebna atrakcija pa je njegova čelada.

Ta je pobarvana v barve moštva Niagara IceDogs, za katerega igra, v teh barvah pa čelado krasi slovito obeležje s štirimi črkami S, kajpak zapisanimi v srbski cirilici. In to veliko obeležje, ki, kot nazorno kaže fotografija, pokriva velik del zaščite za glavo. "Čeprav sem se rodil v Ameriki, vem, kdo se in kaj sem," poudarja.

"Ponosen sem, da sem Srb, zato na čeladi nosim stari srbski grb. Verjamem, da mi to prinaša srečo, kajti s Srbijo sem povezan tudi tako, da sem se rodil na pravoslavni božič. Spoštujem tradicijo, a seveda spoštujem tudi mojo domovino ZDA," je še dodal izjemno nadarjeni vratar.

Tega je na naboru leta 2014 izbrala Carolina in bo zagotovo kmalu zaigral v ligi NHL, kjer ga po mnenju mnogih čaka zelo svetla prihodnost. O tem priča tudi njegov trenutni status, kajti je prvi vratar ameriške mladinske reprezentance. Seveda si želi nekega dne zaigrati tudi za člansko; igranje za Srbijo ne bi imelo smisla, tudi če bi si ga želel.